Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa lui El Chapo a fost scoasă la Loterie în Mexic: este estimată la 3,6 milioane de pesos

www.dailymail.co.uk
El Chapo

Guvernul mexican va pune în joc la loterie o casă din care a fugit, în 2014, baronul drogurilor Joaquin Guzman, supranumit "El Chapo", condamnat între timp la închisoare pe viaţă în SUA, informează marţi AFP, arată Agerpres.

Locuinţa, situată în Culiacan, capitala statului Sinaloa (nord-est), este estimată la 3,6 milioane de pesos (184.000 de dolari), potrivit paginii de internet a Loteriei naţionale mexicane.

Ea face parte dintr-un total de premii ce vor fi puse în joc pe 15 septembrie de guvern, pentru o sumă totală de 12,5 milioane de dolari.

Pe 16 februarie 2014, El Chapo a fugit din această clădire printr-un tunel subteran. În 2016, el a fost arestat din nou şi extrădat anul următor în SUA, unde a fost condamnat în iulie 2019, la New York, la închisoare pe viaţă.

În prezent, el îşi ispăşeşte pedeapsa într-o închisoare de maximă securitate din Colorado. Vreme de ani de zile El Chapo a fost considerat cel mai puternic traficant de droguri din lume.

Guvernul preşedintelui de stânga al Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a încercat să vândă la licitaţie casa, precum şi alte bunuri confiscate de la reţeaua de crimă organizată, însă fără succes.

Lopez Obrador a declarat atunci că banii astfel strânşi vor fi cheltuiţi pentru educaţie şi sănătate.

Guvernul mexican va pune de asemenea în joc o casă situată în cartierul luxos Pedregal, în sudul Mexicului, care îi aparţinea lui Amado Carrillo, şeful defunct al cartelului Juarez.

Vezi și: Soţia lui 'El Chapo' a pledat vinovată de trafic de droguri și spălare de bani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.