Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa memorială Amza Pellea din Băileşti a fost închisă - Fiica marelui actor a primit promisiuni pentru reabilitare

basilica.ro
casa memoriala

Actriţa Oana Pellea a anunţat că a fost închisă „Casa memoriala Amza Pellea” din Băileşti, motivând că această clădire nu îndeplinea „standardele pe care memoria tatălui meu le merita”, potrivit news.ro.

Oana Pellea a mulţumit, într-o postare pe FacebooK, tuturor celor care i-au trecut pragul.

„Dacă decidenţii locali sau judeţeni îşi vor manifesta interesul, ceea ce nu au făcut până acum, de a sprijini existenţa acestei „Case memoriale”, ea va continua să existe, dacă nu, decizia îmi aparţine în totalitate (casa fiind proprietatea mea)”, a scris actriţa.

„Anunţul este făcut pentru toţi cei care din iubire faţă de tata vin din toată ţara să calce pragul casei. Îmi cer eu scuze (cu toate ca nu sunt deloc responsabilă) de neglijenţa, nepăsarea sau reaua voinţă locale. Sper că situaţia se va remedia şi că această Casa Memorială va avea destinul şi atenţia pe care le merită din partea decidenţilor locali şi judeţeni.
Menţionez că discutând cu Primăria Băileşti, am fost de acord (de ani buni) să cedez proprietatea cu condiţia de a avea grijă de casă şi de a nu i schimba niciodată destinaţia”, a precizat Oana Pellea.

Actriţa spune că a primit propuneri din Ardeal pentru a deschide un muzeu acolo „Amza Pellea”.

„Asigur pe toată lumea că voi face tot ce pot (ca şi până acum) ca memoria tatălui meu să fie păstrată şi promovată aşa cum merită. O fac de 40 de ani de când a plecat şi o voi face până voi pleca şi eu la el.

„Menţionez că am cerut ajutorul Primăriei Băileşti pentru a face cadastrul. Acest ajutor l-am cerut de câteva ori în ultimii ani. Am depus toată documentaţia necesară. Specific că am cerut doar ajutor logistic, nu bănesc! Eu urma să plătesc cadastrul (aşa cum este şi normal). Acest ajutor nu a venit nici până azi.

După anunţul închiderii „Casei memoriale Amza Pellea”, Oana Pellea a fost contactată de autorităţi.

„Am fost contactată de dna Amalia Nastase - primar interimar Băileşti - şi de către dul Florin Ridiche - managerul Muzeului Olteniei Craiova. Prin domnul Florin Ridiche mi-a fost comunicată intenţia Consiliului Judetean Dolj - a domnului preşedinte Vasile Cosmin - de a rezolva în cel mai scurt timp problema. Vom discuta şi sper să ajungem la cea mai bună soluţie pentru ca această Casa memorială „Amza Pellea” să funcţioneze in condiţii optime”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.