Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Regală, anunț de ultimă oră: Ce se va întâmplă cu rămășițele Reginei-mamă, Elena

regina elena

Casa Regală a anunțat programul funeraliilor reginei mamă, Elena. Rămășițele vor fi aduse din Elveția peste 2 săptămâni cu o aeronavă militară, iar cortegiul va merge direct la Curtea de Argeș, anunță stirileprotv.ro.

Toți cei care doresc să-i aducă un omagiu celei care l-a născut pe Regele Mihai o vor putea face până sâmbătă, când va fi reînhumată în necropola regală, alături de fiul său.

Aducerea în țară a rămășițelor reginei mamă Elena este o împlinire a dorinței Regelui Mihai de a-și petrece eternitatea alături de cea care i-a fost alături în cele mai dificile momente.

Citește și: După șeful DIICOT, se pregătește încă o ‘decapitare’ în Justiție! Cine ar putea fi ‘executat’

Familia Regală anunță doliu timp de 3 zile, pe 18, 19 și 20 octombrie.

Regina mamă Elena a plecat din România pe 3 ianuarie 1948, după abdicarea Regelui Mihai. Înainte de acest episod tragic pentru monarhie, viața să a fost una plină de greutăți și nedreptăți.

Simona Preda, istoric: ”A fost un om care a suferit enorm și care și-a acceptat soarta cu demnitate pentru că a fost pusă în situația de a nu putea alege, dar nu putea decide personal. Pentru că influența politică, responsabilitatea politică, responsabilitatea față de binele celorlalți, pe care l-a pus întotdeauna înainte ei, a fost mai mare și a contat mult mai mult decât binele personal. E un om despre care ar trebui să vorbim cu un anumit respect”.

Elena s-a căsătorit în 1921 cu principele moştenitor Carol al României care i-a promis un viitor împlinit ca regină a lui. În realitate, din cauza aventurii amoroase a lui Carol cu Elena Lupescu, a avut parte de dezamăgiri şi de umilințe. Nu a avut talentul literar al predecesoarei sale, Carmen Sylva, nici talentul diplomatic al Reginei Maria, soacra să, dar a fost iubită de români, spun istoricii.

Citește și: Lovitură de teatru! Tudorel Toader susține că nu el se află în spatele Legii recursului compensatoriu – Pe cine dă vina

Rămăşiţele reginei Elena vor fi aduse din cimitirul Boix-de-Vaud din Lausanne, unde a fost înmormântată în 1982.

Cu o aeronavă militară vor ajunge la București, vineri, pe 18 octombrie. În aceeași zi, cortegiul funerar va ajunge la Curtea de Argeș și va încetini prin orașele prin care va trece.

A doua zi, sâmbătă 19 octombrie, va avea loc slujba de reînhumare, iar regina mamă va fi așezată lângă fiul sau, regele Mihai, în Necropola regală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.