Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Regala, drum simbolic de 1 Decembrie si ceremonie la Castelul Peles

casa regala romania

Principesa Margareta și principele Radu, însoțiți de principesa Maria și principele Nicolae, vor efectua, pe 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României, un drum simbolic cu trenul regal, pentru a aduce un omagiu suveranilor României Mari, Regele Ferdinand și Regina Maria ai României, a anunțat Casa Regală, într-un comunicat de presa. Totodată, la Castelul Peleș, va avea loc, sâmbătă, ceremonia anuală în onoarea Corpului Diplomatic.

Potrivit programului manifestărilor prevăzute pentru această perioadă, prezentat vineri de Palatul Elisabeta, trenul regal va pleca din Gara Băneasa spre Sinaia, sâmbătă, la ora 10, invitați fiind arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica Principesei Ileana, împreună cu soțul ei, baronul Hanns-Ulrich von Holzhausen.

Pe durata călătoriei, în vagonul sufragerie, principesa Margareta și principele Radu vor primi membri ai Corpului Diplomatic, personalități ale vieții publice, precum și un număr de vârstnici si copii, beneficiari ai programelor derulate de Fundația "Principesa Margareta a României".

Potrivit comunicatului citat, trenul regal poate fi vizitat gratuit în Gara Sinaia, sâmbătă între orele 15,00-18,00 și duminică, între orele 10,00-18,00, accesul presei fiind liber.

De asemenea, sâmbătă, la ora 17,00 principesa Margareta și principele Radu îl vor reprezenta pe regele Mihai I la ceremonia anuală în onoarea Corpului Diplomatic. Regele Mihai s-a adresat prima oară Corpului Diplomatic acreditat la București în decembrie 1940.

La ceremonie, vor lua parte principesa Maria, principele Nicolae și Nunțiul Apostolic, Decanul Corpului Diplomatic acreditat la București.

Mesajul regelui Mihai I va fi citit de către principesa Margareta și principele Radu în limbile engleză, franceză, germană, spaniolă, arabă și cehă. Evenimentul va avea loc în Holul de Onoare al Castelului Peleș.

După ceremonie, Corpul Diplomatic va fi invitat la "Dejunul Diplomatic", o tradiție instituită în secolul al XX-lea de Casa Regală. Evenimentul va avea loc în Sala de Muzică. Cu această ocazie, Muzica Militară a Academiei Forțelor Aeriene "Henri Coandă" va susține un concert.

Duminică, principesa Margareta va oferi, în numele regelui Mihai I, certificatul de Furnizor al Casei Regale unor companii comerciale din România. Ceremonia va avea loc la ora 17, în Holul de Onoare.

Luni, de Ziua Națională, trenul regal revine de la Sinaia la Băneasa, efectuând mai multe opriri — Gara Ploiești Sud, sosire la ora 10,19, plecare la ora 10,38; Gara Buzău, sosire la ora 11,55, plecare la ora 12,10; Gara Râmnicu Sărat, sosire la ora 12,47, plecare la ora 13.02, Gara Focșani, sosire la ora 13,45, plecare la ora 14,15.

În Gara Băneasa, trenul va ajunge luni seară.

Trenul regal va pleca, pe 1 decembrie, la ora 9,08 din Gara Sinaia, plecarea fiind precedată de un ceremonial care va începe la ora 9,00. Accesul presei și al publicului este liber.

Alături de familia regală, se vor afla arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, împreună cu soțul ei.

Pe durata călătoriei, în vagonul sufragerie, principesa Margareta și principele Radu vor primi reprezentanți ai autorităților locale și ai societății civile.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.