Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Căsătoria între persoane de acelaşi sex a fost votată de aleşii elveţieni din camera inferioară

gay homosexuali

Consiliul Naţional, camera inferioară a parlamentului Elveţiei, a aprobat joi cu 132 de voturi pentru şi 52 împotrivă un proiect de lege care permite căsătoria între persoane de acelaşi sex, un pas înainte în legalizarea acestor uniuni într-una dintre puţinele ţări din Europa Occidentală unde încă nu erau posibile, relatează EFE.

Legislatorii elveţieni, reuniţi la Centrul de Expoziţii din Berna (BEA Bern) pentru a garanta o mai bună distanţare fizică decât în tradiţionalul sediu parlamentar din Palatul Federal, au dat undă verde acestei iniţiative legale ce facilitează accesul cuplurilor de lesbiene la serviciul de reproducere asistată, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Marcel Vela reacționează la punerea sub control judiciar a vlogger-ului Colo: Doresc să trag un mare semnal de alarmă

Proiectul, prezentat de Partidul Verde Liberal (PVL) minoritar, a fost întâmpinat cu o opoziţie parţială în rândul deputaţilor Uniunii Democratice de Centru (UDC) şi ai Partidului Democrat-Creştin (PDC).

Până acum, cuplurile elveţiene de aceaşi sex puteau constitui uniuni doar pe cale administrativă, fapt ce le acorda mai puţine drepturi decât într-o căsătorie.

Proiectul de lege urmează să fie dezbătut în Consiliul Statelor, camera superioară a parlamentului, iar opozanţii săi preconizează să-l supună unui referendum, dacă va trece de toate procedurile parlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.