Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Castelul Corvinilor - loc de filmare pentru filmul Dragonheart 4

castelul-corvinilor

Castelul Corvinilor din Hunedoara va deveni, de la jumatatea lunii aprilie, unul dintre locurile în care vor fi filmate mai multe secvente din noua productie 'Dragonheart 4', realizata de Universal Studios Hollywood.

'În general, filmarile vor avea loc în curtea exterioara a castelului. Acolo se construieste replica unui sat medieval. Vor fi însa si câteva secvente ce vor fi turnate în interiorul castelului. Filmarile se vor încheia în 5-6 mai, în perioada de Paste fiind prevazuta o pauza', a declarat, marti, pentru AGERPRES, directorul Castelului Corvinilor, Costin Tinca.

Pe timpul filmarilor activitatea castelului va continua în mod normal, deoarece accesul turistilor se va face ca si pâna acum. Cei interesati vor putea sa vada însa, de pe podul castelului sau din afara acestuia, cum se desfasoara o zi de filmare la productia americana.

În aceste zile, producatorii filmului cauta 500 de figuranti, de toate vârstele, barbati si femei, care vor aparea în decorul pregatit la Hunedoara.

'Pentru Castelul Corvinilor aceste filmari reprezinta, în primul rând, foarte multa publicitate. Însa si pentru comunitate reprezinta un câstig deoarece figurantii care vor aparea în film vor fi platiti cu 50 de lei pe zi si li se va asigura o masa', a explicat Costin Tinca.

Tinca nu a putut preciza ce actori ar putea veni la Hunedoara, dar a mentionat ca producatorul filmului este Raffaella De Laurentiis, fiica producatorului de la Hollywood Dino De Laurentiis.

'Dragonheart 4' este prima mare productie de film care se realizeaza în acest an la Castelul Corvinilor, locul fiind cunoscut însa pentru potentialul sau de catre casele de productie din tara sau strainatate.

Seria filmelor 'Dragonheart' (Inima de dragon) a început în anul 1996, ca o poveste în care se regasesc aventura, romantismul, umorul si efectele speciale folosite pentru a ilustra legatura dintre un luptator neînfricat si ultimul dragon. În rolurile principale au jucat Dennis Quaid, David Thewlis si Dina Meyer. Actorul Sean Connery si-a împrumutat vocea personajului central al filmului, dragonul 'Draco'.

Filmul a continuat apoi în anul 2000 cu productia 'Dragonheart- Un nou început' si apoi în anul 2015 cu 'Dragonheart - Blestemul vrajitorului', în care vocea dragonului îi apartine actorului Ben Kingsley.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.