Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Castelului Banffy din Răscruci (Cluj) va fi reabilitat cu fonduri europene

fonduri europene

Consiliul Județean Cluj a desemnat, în urma soluționării definitive a contestațiilor de către Curtea de Apel Cluj, câștigătorul licitației pentru lucrările de reabilitare a castelului Banffy din localitatea Răscruci, anun'[ MEDIAFAX.

În urma lucrărilor de reabilitare, castelul urmează să intre în circuitul turistic.

„Vestea bună pe care o dăm azi clujenilor e că începe restaurarea acestei veritabile perle arhitectonice, un castel de o valoare culturală și istorică inestimabilă pe care îl avem în proprietate. Ne dorim ca lucrările să se deruleze cât mai alert, astfel încât castelul să poată fi inclus în circuitul turistic și al evenimentelor culturale, cu toate beneficiile ce decurg de aici”, a declarat Alin Tișe, președintele Cj Cluj.

Citește și: Guvernul taie ajutorul de deces

Lucrările de restaurare, în valoare de peste 27 de milioane de lei, vor începe după semnarea contractului de execuție și vor avea un termen de finalizare de cel mult 24 de luni din momentul emiterii ordinului de începere.

Din cuantumul total al lucrărilor, peste 19,5 milioane de lei provin din fonduri europene ca urmare a proiectului câștigat de CJ Cluj în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

La Castelul din Răscruci va fi amenajat un Centru cultural, prin restaurarea clădirii și a zonei aferente, cu realizarea unor funcțiuni care să permită organizarea de evenimente culturale, precum și deschiderea castelului pentru vizitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.