Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câştigătoarea finalei competiţiei Copa Libertadores va încasa un premiu record de 23 milioane dolari

Inside World Football
Copa Libertadores

Finala ediţiei 2024 a competiţiei Copa Libertadores va fi "cea mai bine plătită din lume", cu un premiu de 23 de milioane de dolari pentru campioană, a anunţat luni preşedintele Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL), Alejandro Dominguez, citat de EFE, potrivit Agerpres.

"Finala Cupei Libertadores de anul acesta va avea un premiu de 23 de milioane de dolari pentru campioană, indiferent de tot ceea ce va acumula (în competiţie)", a spus Dominguez.

Acesta a confirmat că organizaţia pe care o conduce va majora cu 5 milioane de dolari premiul pentru campioana acestei ediţii a turneului centenar.

În acest fel, a adăugat preşedintele CONMEBOL, finala va deveni "cel mai bine plătit meci din lume" sau "cu cel mai mare premiu".

Conducătorul fotbalului sud-american a vorbit, în cadrul unei ceremonii în oraşul paraguayan Luque, în cursul căreia s-a efectuat tragerile la sorţi ale fazei grupelor pentru Copa Libertadores şi Copa Sudamericana, cele două competiţii intercluburi de pe acest continent.

În plus, printre alte majorări aprobate de Consiliul CONMEBOL în cadrul politicii sale de a "paria pe câştigător", Dominguez a subliniat că premiul în Copa Sudamericana pentru învingătoarea din fiecare meci al fazei grupelor va creşte de la 100.000 la 110.000 de dolari, în timp ce în Copa Libertadores creşterea va fi de la 300.000 la 330.000 de dolari de meci.

Alejandro Dominguez a precizat totodată că, începând din 2019, când şi-a asumat conducerea CONMEBOL, premiile au crescut de la suma totală de 70 de milioane de dolari în ambele competiţii, "la un record de 316 milioane de dolari", bani care "vor fi repartizaţi în acest ciclu, în ambele competiţii".

Pe de alta parte, el a salutat faptul că în Copa Sudamericana se înregistrează o creştere a audienţei de 450%, în timp ce audienţa din Copa Libertadores - pe care a descris-o drept "cea mi veche cupă a cluburilor din lume şi singura care are propriul nume - a crescut cu 48%".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.