Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câștigătoarele Campionatului Mondial de handbal feminin IHF 2023 vor ridica un nou trofeu

news.ro
handbal minge

Un nou trofeu transmisibil, comandat de Federația Internațională de Handbal, va fi prezentat în cadrul acestei ediții a Campionatului Mondial Feminin IHF, care va începe pe 29 noiembrie și se va desfășura până pe 17 decembrie.

Renumitul designer internațional Lena Bergström este autorul, iar acesta a fost creat în colaborare cu compania suedeză de sticlă Kosta Boda, care este și furnizorul național al organizatorului suedez al Campionatului Mondial. Trofeul va fi înmânat câștigătorilor competiției la Herning, la 17 decembrie, conform News.ro.

"Federația Internațională de Handbal apreciază acest gest semnificativ din partea celor trei țări gazdă și importanța sa pentru handbalul feminin internațional. Am remarcat, de asemenea, măiestria artistică a acestei lucrări, concepută de Lena Bergström și produsă de renumita companie suedeză de sticlă Kosta Boda. Suntem încântați că handbalul feminin are acum un trofeu pentru viitoarele campionate", a declarat Dr. Hassan Moustafa, președintele Federației Internaționale de Handbal.

Noul trofeu va marca o nouă eră pentru Campionatul Mondial Feminin IHF, competiția emblematică organizată sub auspiciile Federației Internaționale de Handbal. Treizeci și două de echipe vor concura pentru râvnitul titlu de campioane mondiale și acum și pentru dreptul de a expune noul trofeu pentru generațiile viitoare.

Noul trofeu cântărește aproximativ 10,1 kilograme și este alcătuit din patru părți individuale din sticlă. Fiecare piesă este lucrată individual, folosind tehnici diferite pentru a crea o adevărată capodoperă care cuprinde toate simbolurile handbalului: mingea, tehnica de aruncare și dinamica sportului.

Procesul de realizare a trofeului a inclus 22 de ore petrecute de autor în atelier, la temperaturi ridicate, 116 ore în departamentul de șlefuire, cinci ore în departamentul de vopsire și 10 ore pentru sablare, lipire și montare. În total, peste șase zile, pentr crearea noului simbol al Campionatului Mondial feminin IHF.

Baza ovală este realizată manual, tăiată la perfecție și pictată manual cu vopsea cu aur de 21 de carate. De asemenea, baza este interschimbabilă pentru a asigura un proces de gravare unic pentru viitorii câștigători. Brațul care se prelungește de la bază a fost suflat cu gura pentru a obține o formă care simbolizează estetic și dinamic forța și mișcarea întâlnite în handbal.

Mâna stilizată, care reprezintă cea mai importantă parte a corpului pentru un jucător de handbal, a fost turnată în sticlă, tăiată manual și pictată în aur de 21 de carate. Mingea a fost suflată cu gura și tăiată manual pentru a crea panourile hexagonale perfecte întâlnite în mingile de handbal. Atingerea finală a trofeului este reprezentată de logo-ul IHF întărit și pictat în aur.

"Când IHF ne-a cerut să prezentăm o propunere, am fost, bineînțeles, atât onorați, cât și încântați. Este deosebit de emoționant faptul această ediție organizată de noi va va fi locul de naștere al trofeului nostru perpetuu, care va fi transmis mai departe prin intermediul edițiilor viitoare", a declarat Anita Kristiansen, manager de evenimente pentru Federația daneză de handbal.

Cea de-a 26-a ediție a Campionatului Mondial de handbal feminin IHF este prima ediție a competiției emblematice a handbalului mondial care va fi co-organizată de trei țări: Danemarca, Suedia și Norvegia. Ca parte a atenției sporite acordate handbalului feminin internațional, acest trofeu spectaculos va fi donat Federației Internaționale de Handbal de către federațiile daneză, norvegiană și suedeză de handbal.

Noul trofeu va deveni premiul perpetuu al Campionatului Mondial Feminin IHF, fiind înmânat câștigătoarelor competiției începând cu această ediție. Trofeul original va fi păstrat la sediul central al IHF din Basel, Elveția, în timp ce campioanele în exercițiu vor primi o replică pe care o vor păstra.

Ceremonia de dezvelire a trofeului va avea loc la meciul de deschidere de pe DNB Arena din Stavanger, la 29 noiembrie. Noul trofeu oficial al Campionatului Mondial feminin IHF va fi înmânat echipei naționale câștigătoare după marea finală, programată la Herning, Danemarca, pe 17 decembrie.

România participă la turneu și va debuta pe 1 decembrie, în grupa E, în compania naționalei statului Chile, urmând ca apoi să se confrunte cu Serbia, pe 3 decembrie și cu danemarca, pe 5 decembrie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.