Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câștigător a două maratoane importante, Marius Kimutai a primit interdicție de trei ani pentru dopaj

www.satuharapan.com
dopaj, doping

Marius Kimutai, atlet maratonist din Bahrain, a fost suspendat pentru trei ani. Decizia a fost luată după ce s-a constatat că învingătorul maratonului Barcelona 2023 a încălcat reglementările antidoping. Anunțul a fost făcut luni, într-un comunicat, de Unitatea de Integritate a Atletismului (AIU), potrivit mediafax.

În vârstă de 31 de ani, câștigătorul și al maratonul de la Rotterdam, în 2017, a primit o interdicție de trei ani, începând cu 28 martie 2024, toate rezultatele obținute începând cu 2 februarie fiind descalificate.

La 27 martie, laboratorul acreditat de Agenția Mondială Antidoping de la Lausanne (Elveția) a raportat rezultate analitice negative în probele de sânge și urină prelevate de Kimutai în februarie, pentru prezența eritropoietinei (EPO).

„La 10 aprilie 2024, sportivul a returnat un formular semnat de admitere a încălcării regulilor antidoping și de acceptare a consecințelor, confirmând că a recunoscut încălcarea regulilor antidoping și a acceptat perioada de suspendare comunicată", a precizat AIU în declarație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.