Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câştigătorul alegerilor legislative din Slovenia, Robert Golob, anunţă un acord de coaliţie pentru a guverna

golob slovenia

Câştigătorul alegerilor legislative din Slovenia, Robert Golob, care l-a învins pe controversatul prim-ministru Janez Jansa, a anunţat miercuri un acord de guvernare cu alte două formaţiuni, transmite AFP.

'După o săptămână de discuţii intense, am căzut de acord asupra unui program de coaliţie şi am confirmat lista viitorilor miniştri', a declarat în faţa presei liberalul Robert Golob, salutând o combinaţie de personalităţi 'experimentate şi de experţi entuziaşti'.

După doar trei luni de la intrarea sa în politică, Golob, 55 ani, fost şef al unei mari companii de electricitate, a produs surpriza, conducându-şi partidul Mişcarea Libertăţii (GS) la o victorie detaşată în alegeri, cu 34,5% din voturi, potrivit Agerpres.ro.

Ales cu promisiunea de a restabili 'normalitatea' şi democraţia, el s-a bazat pe fronda societăţii civile pentru a îndepărta de la putere Partidul Democratic Sloven (SDS) al conservatorului Janez Jansa (23,5%).

Robert Golob va dispune în noul parlament de o majoritate relativ confortabilă de 53 mandate din totalul de 90, graţie sprijinului din partea social-democraţilor şi a partidului de stânga Levica.

El i-a invitat în guvern pe responsabilii a două partide care nu au reuşit să acceadă în parlament, întărindu-şi astfel baza politică.

Sesiunea parlamentară se va deschide vineri, când preşedintele sloven Borut Pahor va lansa oficial consultările ce ar urma să ducă în iunie la numirea lui Robert Golob în funcţie de prim-ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.