Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câştigătorul iranian al premiului Grammy, condamnat la aproape patru ani de închisoare

reuters
Grammy Awards

Shervin Hajipour, câştigătorul iranian al premiului Grammy, a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare după opoziţia sa artistică la represiunea Iranului împotriva protestatarilor în 2022, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Cântăreţul şi compozitorul în vârstă de 26 de ani a spus pe pagina sa de Instagram vineri că i s-a interzis să călătorească în străinătate pentru doi ani. Pe lângă închisoare, un tribunal i-a ordonat să producă muzică despre "crimele Americii împotriva umanităţii".

Iniţial nu au existat comentarii din partea justiţiei cu privire la hotărâre.

Hajipour a impresionat milioane de persoane din întreaga lume cu balada sa "Baraye" ("Pentru") în timpul demonstraţiilor declanşate în toamna anului 2022 de decesul tinerei Mahsa Amini după ce a fost reţinută de poliţie.

În cântec, artistul a dat o voce miilor de tineri, în principal, care au manifestat împotriva politicilor represive din Iran. Protestele au fost cele mai ample din istoria Republicii Islamice şi au atras represalii dure împotriva participanţilor.

La scurt timp după lansarea cântecului, artistul a fost arestat şi mai târziu a trebuit să-şi ceară scuze sub aparenta constrângere din partea autorităţilor.

În urmă cu aproximativ un an, cântecul a fost onorat cu un Grammy. În ianuarie, Hajipour a lansat un nou cântec critic pentru prima dată de la lansarea "Baraye".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.