Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câştigurile Fondului suveran de investiţii al Norvegiei au ajuns la 177 miliarde de dolari în anul 2021

Video Blocks
Norvegia

Fondul suveran de investiţii al Norvegiei a raportat miercuri un randament general al investiţiilor de 14,5% în 2021, în principal în urma creşterii acţiunilor din domeniul tehnologiei, transmite Reuters.

Anul trecut, câştigurile fondului s-au ridicat la 1.580 de miliarde de coroane norvegiene (177 miliarde de dolari). Este al doilea cel mai ridicat câştig din istoria Fondului, după cel de 1.690 de miliarde de coroane norvegiene din 2019.

Înfiinţat în 1996, Fondul suveran de investiţii al Norvegiei este cel mai mare fond de acest fel din lume, în condiţiile în care deţine active de aproximativ 1.300 miliarde de dolari. Transformat în 1998 în Fond suveran de investiţii, el investeşte veniturile generate de Norvegia din producţia de petrol şi gaze în obligaţiuni, acţiuni, proprietăţi imobiliare şi proiecte de energie regenerabilă, potrivit Agerpres.ro.

"Rezultatele bune sunt datorate, în principal, evoluţiilor solide de pe pieţele bursiere pe parcursul anului trecut. Au existat randamente bune în toate sectoarele dar investiţiile în sectorul tehnologiei şi în cel financiar au avut în mod special evoluţii bune", a afirmat directorul general Nicolai Tangen. Acesta a avertizat că în continuare se aşteaptă la un câştig mai redus, din cauza efectelor inflaţiei şi a evoluţiilor geopolitice.

Fondul suveran de investiţii al Norvegiei are participaţii în aproximativ 9.100 de companii pe plan global, deţinând 1,4% din toate acţiunile listate. De asemenea, instituţia investeşte în obligaţiuni, în imobiliare şi în proiecte de energie regenerabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.