Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât au furat Vladimir Putin și oligarhii săi de la poporul rus? Dezvăluirile unui celebru investitor exilat de regimul de la Kremlin

Reddit
Vladimir Putin

Bill Browder, un investitor exilat de regimul Putin, a calculat cât au furat președintele Rusiei și oligarhii săi de la poporul rus.

Un trilion de dolari. Atât de mulţi bani estimează celebrul investitor Bill Browder că au furat Vladimir Putin şi oligarhii ruşi de la poporul rus de la căderea Uniunii Sovietice, scrie Mediafax.

„Aceştia sunt bani care ar fi trebuit să fie cheltuiţi pentru sănătate şi educaţie, drumuri şi servicii", a declarat Browder la un eveniment organizat în Manhattan pentru a sărbători publicarea celei de-a doua sale cărţi, „Freezing Order", în care povesteşte cum a devenit un duşman al lui Putin ca urmare a încercărilor sale de a expune corupţia de la Kremlin.

Nepot al liderului comunist american Earl Browder, Bill Browder a făcut miliarde de dolari prin Hermitage Capital Management, fondul pe care l-a înfiinţat în 1996, în perioada haotică a capitalismului rusesc, relatează Yahoo News.
Pe măsură ce Browder a intensificat controlul asupra unora dintre companiile în care a investit, în special gigantul energetic Gazprom, a intrat în conflict cu Kremlin şi cu Putin.

Lui Browder i s-a interzis intrarea în Rusia în 2005. El locuieşte acum la Londra, un oraş preferat de oligarhii pe care îi dispreţuieşte.

„Toată lumea încearcă să se gândească la Rusia ca la un stat suveran şi la Putin ca la un lider care acţionează în interes naţional", a declarat Browder pentru Yahoo News, descriind această perspectivă ca fiind o neînţelegere fundamentală.

„Credeţi greşit că puteţi aplica ştiinţa politică în Rusia. Trebuie să fii criminolog pentru a înţelege Rusia. Oamenii nu intră în guvern pentru a servi ţara. Ei intră în guvern pentru a fura bani".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.