Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât costă castravetele lui Becali: 'E din sursă sigură și cu gust'

Freepik.com
Castravete

Primele roșii și castraveți românești din acest an și-au făcut deja apariția în piețe, dar prețurile sunt direct proporționale cu costurile ridicate pentru menținerea producției, deoarece ne aflăm încă în extrasezon. Iată cât costă 'castravetele lui Becali', la o tarabă din piață.

Mihai Tatu, un cunoscut legumicultor din Buzău, care deține aproximativ 4.000 de metri pătrați de solarii, anunță că se pregătește să aducă la vânzare primele tomate. Costurile crescute, inclusiv cele legate de încălzire, în valoare de aproximativ 2.500 de lei pe zi, vor determina o creștere a prețului cu aproximativ 10% față de anul precedent, ajungând la aproximativ 37 de lei pe kilogram.

În această perioadă, nu numai roșiile sunt în centrul atenției, ci și castraveții românești, care au început să apară pe piață. Primii dintre aceștia provin din serele din Popești-Leordeni, deținute de firma Hortifruct, asociată cu latifundiarul Gigi Becali. Într-o piață din București, în weekend, au fost descoperiți primii castraveți românești "de la Becali", conform informațiilor date chiar la fața locului de un vânzător care anterior lucrase la serele celebre din Popești-Leordeni.

Castraveții lui Becali, 'îngrășământ' pentru răsaduri imobiliare?

Castraveții, vânduți individual la prețul de 3,5 lei fiecare, au atras atenția clienților. Comerciantul, un fost muncitor la sere, a subliniat calitatea și gustul produselor sale, în comparație cu alte oferte de pe piață: „Sunt din sursă sigură și au gust, nu ca roșiile vândute cu 4,5 lei/kg, despre care nu știi ce conțin și de unde vin”, a spus bărbatul, citat de Puterea.ro.

content-image

Serele care produc „castraveții lui Becali“ au fost achiziționate de apropiați ai lui Becali în 2007, cu aproximativ 40 de milioane de euro. Unele surse susțin că, deși în acte figurează un nepot de-al latifundiarului din Pipera,  terenurile ar fi de fapt ale sale. Se pare că interesul principal al lui Becali era valorificarea terenurilor în scop imobiliar.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.