Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât costă construcția unei case ca a bunicilor

Oricine dorește să își construiască o casă țărănească, ca în Mărginimea Sibiului, o poate face contra sumei de 45.000 de lei, modelul putând fi văzut sâmbătă și duminică, la "Târgul de case - Grădină și peisaj în satul tradițional", care va avea loc în Muzeul în aer liber din Pădurea Dumbrava, potrivit unui comunicat de presă.

"Muzeul ASTRA a demarat în premieră națională un program de conștientizare a populației că suntem datori a respecta și promova altfel memoria locului. Specialiștii Muzeului au construit o casă tradițională din Mărginimea Sibiului, mai exact din Tilișca, fiind o copie fidelă a casei existente în Muzeu datată în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Casa poate fi adaptată la condițiile de trai din secolul XXI. Planimetric, ea prezintă 3 încăperi cu o suprafață utilă de 54 mp. Acoperișul este în 2 ape cu o prelungire pentru prispă. Ușile și ferestrele sunt copii după cele originale, iar podeaua și tavanul sunt din lemn de brad fasonat. Costurile proiectului se ridică la suma de 45.000 lei, iar aici este inclusă și remontarea casei la destinație. De precizat este și faptul ca tipul acesta de casă este indicat a fi poziționat în zona Mărginimii Sibiului și cel mult în zona montană a județelor învecinate", a declarat Ciprian Ștefan, managerul general al Complexului Național Muzeal ASTRA.

Vizitatorii "Târgului de case" din muzeul sibian mai pot admira la lucru meșteșugari care confecționează garduri și mobilier specific caselor de la țară.

"Târgul de case — Grădină și peisaj în satul tradițional" începe sâmbătă, 20 august 2016 la ora 11,00, iar finalul celei de-a VIII-a ediții este programat pentru duminică, 21 august, ora 17,00.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.