Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât de bolnav este Băsescu? Detalii îngrijorătoare

base
UPDATE: Programul președintelui României, domnul Traian Băsescu, de miercuri, 21 mai a.c.

Președintele României, domnul Traian Băsescu, va avea miercuri, 21 mai a.c., următorul program public:

Vizita oficială în România a vicepreședintelui Statelor Unite ale Americii, domnul Joseph Biden

• ora 9.25, Palatul Cotroceni, Holul de Onoare - sosire și fotografie oficială
• ora 9.30, Palatul Cotroceni, Salonul Albastru - convorbiri tête-à-tête 
• ora 9.40, Palatul Cotroceni, Salonul Ambasadorilor - convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegaţii oficiale
• ora 10.45, Palatul Cotroceni, Grădina Palatulului Cotroceni - declarație de presă comună 
• ora 14.15, Palatul Cotroceni, Sala Unirii - alocuțiunea vicepreședintelui Statelor Unite ale Americii, domnul Joseph Biden , anunță presidency.ro
 
Președintele este chinuit, de câteva zile, de o gripă rebelă. Încă de la întâlnirea cu secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, Băsescu s-a plâns că este răcit. I-a transmis în engleză lui Rasmussen că este ”very cold”. ”Sufăr de guturai!”, a recunoscut Băsescu. După ce Ponta a cerut ca Ministerul Justiției să sesizeze CSM-ul în cazul declarațiilor președintelui referitoare la arestările DNA, Băsescu a ieșit să îi răspundă premierului. Asta, chiar dacă starea de sănătate îi este puternic afectată. Băsescu a transpirat abundent în cele 5 minute în care s-a chinuit să citească de pe o hârtie ceea ce avea de transmis. Vocea îi este și ea afectată, iar faptul că șeful statului nu a putut rezista mai mult în fața jurnaliștilor, ridică semne de întrebare. De altfel, mâinile îi tremurau vizibil. Traian Băsescu nu a mai așteptat, așa cum obișnuia, să i se adreseze întrebări și a plecat de la întâlnirea cu presa.
 
Bolnav, dar apărat de cravata violet
 
Chiar dacă este bolnav, Băsescu nu  a renunțat la superstiții. A purtat o cravată violet cu speranța să nu fie afectat de posibilele energii negative ale adversarilor. Medicii spun că președintele avea temperatură și are interdicție să își vadă nepoata, ca nu cumva să-i transmită gripa.
 
Tăriceanu președinte?
 
Pentru că este bolnav și există varianta de a nu-și putea exercita mandatul, Băsescu are posibilitatea de a-și lua câteva zile de concediu. ”Să își ia concediu medical. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, îi poate lua locul.”, a declarat președintele Comisiei de Muncă din Senat, Liviu Marian Pop. Conform Constituției, în cazul în care șeful statului este suspendat sau se află în imposibilitatea de a-și exercita mandatul, primul care îi poate ține locul este președintele Senatului. 
 
 
 
 
 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.