Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât de frig este în Danemarca?

studyindenmark.dk
danemarca

Cel mult 19 grade. Aceasta este temperatura din clădirile publice din Danemarca, la fel ca și cea din alte țări europene. Multe persoane din Copenhaga acceptă măsura doar strângând din dinți. ''Deja iarna trecută – când nu exista nicio obligație de economisire a energiei – în clasă era foarte frig, cu toate că foloseam un calorifer'', spune o învăţătoare din Brøndby, lângă Copenhaga, relatează RADOR.

Kamille Akgün, profesoară la Brøndbyvester Skole, adaugă: ''Deja aici, iarna este destul de frig, așa că situația se va înrăutăți. Desigur că în primul rând le voi scrie părinților, spunându-le că papucii, șosetele calde și un pulover în plus ar fi o idee bună". Centrul Danez pentru Mediul Educațional (DCUM) subliniază că elevii sunt deseori distraţi, atunci când tremură. Și asta nu se aplică doar minorilor, precizează un angajat al administrației publice.

Tenna Justesen, funcționar public, spune: "Cu siguranță, frigul are o influență asupra concentrării, de exemplu atunci când trebuie să te gândești mereu să-ți pui mănuși. Practic ne folosim foarte mult degetele, nu le putem pune deoparte". Lisbet Kolding, un alt oficial public, adaugă: ''Poate ar trebui să purtăm mănuși fără degete? Unii s-au oferit deja să tricoteze''.

Încă nu se știe cât timp va rămâne în vigoare în Danemarca ordonanța de reducere a temperaturii, intrată în vigoare de la 1 octombrie. Se ştie însă că se aplică clădirilor publice, în timp ce companiile private pot decide singure.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.