Cât de PERICULOS poate fi uleiul pe care îl folosim. Ce recomandă experții

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor

Publicat: 19-07-2017

Actualizat: 19-07-2017

Article thumbnail

Sursă foto: stiripesurse.ro

Alimentele de bază, adică făina, zahărul şi uleiul, trec prin numeroase procese chimice înainte de a ajunge pe masa noastră. Puţini dintre noi se gândesc însă că un produs rafinat a fost secat de toţi nutrienţii. Iar pe lângă faptul că acestea nu ne mai hrănesc, ne pot face mult rău, relatează EXQUIS.

REVOLUȚIE în domeniul nutriției! Dietele personalizate înlocuiesc vechile reguli / STUDIU

Dacă despre făină și despre zahăr am scris aici, iată cum stau lucrurile în cazul uleiului rafinat, obţinut prin procedee chimice:

Uleiul este un alt aliment nelipsit din orice cămară şi care trece prin numeroase procese de rafinare.

„Rafinarea se face prin mai multe procedee, unele sunt doar fizice, prin diverse procedee fizice, chiar şi încălzire sau prin procedee chimice, prin extragere cu solvenţi în cazul anumitor uleiuri şi există riscul că acei solvenţi să rămână de fapt în produsul finit şi să nu ne facă bine” spune consultantul în nutriție Cristian Mărgărit.

„Se obţine prin procese complexe de expunere a:::::

PERICOLELE CARE POT FI ÎNTÂLNITE ȘI OPINIILE EXPERȚILOR

Google News
Comentează
Articole Similare
Parteneri