Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât de plauzibilă este profesia de parior full time?

fotbal meci

content-image

Te-ai gândit vreodată că ai putea să trăiești numai din pariuri? Eu numai la asta mă gândesc după o serie câștigătoare, dar revin cu picioarele pe pământ atunci când biletul zilei nu mai iese câteva zile la rând.

Pariez de peste zece ani. Am avut perioade lungi în care am jucat zi de zi, poate mii de pariuri în total, dar până acum nu am legat mai multe luni cu venituri care să fi acoperit facturile și mâncarea. Asta nu înseamnă că nu există pariori profesioniști. Cunosc și eu unul, care s-a mutat de ani buni din România peste ocean. Are profit în jur de 70.000 de euro pe sezon. Nu este extraordinar de mult raportat la salariile de acolo, dar trăiește decent, fără să aibă șef sau program fix.

Vrei o schimbare? Ia-o pas cu pas

Dacă simți că ai jobul în pericol sau dacă nu-ți mai place ce faci și simți că nu te mai poți angaja undeva unde trebuie să semnezi condica la venire și la plecare, cu siguranță că poți lua în calcul profesia de parior full time. Prima condiție este să începi să pui bani deoparte pentru bugetul de pariuri.

În paralel cu activitatea din care îți iei salariul, trebuie să petreci tot mai multe ore studiind pariurile. Să pui la punct un sistem de analiză a meciurilor și un algoritm care să returneze cote cât mai conforme cu probabilitatea ca un pariu să fie câștigător. Timp de un sezon, trebuie să le perfecționezi pe mii de meciuri. Totul se face treptat. Nu există să spui: „de la 1 iulie devin parior profesionist”.

Învață să depistezi pariurile de valoare

content-image

Nu e obligatoriu să joci bani reali, poți să faci simulări, cel puțin la început. Spui că ai un buget de 10.000 de lei. Faci un tabel cu ce ai fi pariat: meciul, opțiunea de pariere, miză, cotă și rezultat. Este bine să ții și un jurnal, pe care îl consulți periodic și vezi ce a mers bine și unde ai greșit. În acest fel, se reglează totul din mers.

Este foarte important să poți calcula singur cotele pentru a depista pariurile de valoare, adică acele pariuri unde cotele oferite de bookmakeri sunt mai mari decât cele „reale”. L-am auzit de foarte multe ori pe amicul meu parior profesionist spunând că „pariul nu are valoare”. Inițial nu înțelegeam ce însemna asta, dar, cu timpul, am conștientizat cât de mult contează să joci pe cele mai bune cote.

Cel mai important test

Pe măsură ce ajustezi modelul de analiză și algoritmul, ai posibilitatea să îți pui la punct și managementul banilor: să coordonezi miza cu gradul de risc pe care apreciezi că îl are fiecare pariu, fără ca aceasta să depășească 5% din bugetul total. Aceasta este partea în care afli dacă poți sau nu poți să fii parior profesionist. Dacă ești în stare să nu te abați de la managementul banilor timp de un sezon, indiferent ce se întâmplă, înseamnă că ai stofă pentru așa ceva. Dacă te ia valul cum începi să pierzi și joci la recuperare, uitând tot ce ți-ai propus, este clar că nu poți trăi din pariuri.

content-image

Pariorii full time pun doar bilete pre-meci și nu se uită la evenimentele sportive. S-ar îmbolnăvi de inimă dacă le-ar urmări, având în vedere miza. Am văzut recent niște imagini pe internet în care un atacant a driblat portarul ieșit în întâmpinare, a înaintat până la 3 metri de linia porții și a tras „peste”, pentru că exact în acel moment mingea a sărit dintr-un smoc de iarbă. Era ultimul minut, iar meciul s-a terminat 0-0. Cum ar fi fost să vezi faza live în contextul în care ai fi pariat pe victoria echipei care a ratat și traiul tău să fi depins de acel câștig?

Nu poți copia un parior profesionist

O altă regulă de aur: pariorii profesioniști joacă doar bilete single. Plecând de la toate aceste principii, cu un psihic de fier și cu ceva bani puși deoparte pentru perioade negre, trebuie să îți găsești propriul drum spre succes. Chiar dacă un parior profesionist îți spune ce face pas cu pas, te asigur că nu vei reuși să îl copiezi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.