Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât de repede zboară sania lui Moș Crăciun

BBC Travel
santa klaus mos craciun sanie

Cât de repede zboară sania lui Moș Crăciun

Sania lui Moș Crăciun circulă cu 8.180.295,55 kilometri pe oră, potrivit calculelor profesorului de inginerie mecanică și aerospațială la North Carolina State University, Larry Silverberg, potrivit Mediafax.

Moș Crăciun va trebui să livreze cadouri în Ajunul Crăciunului la aproximativ 200 de milioane de copii, răspândiți pe o suprafață de 517.997.622 de kilometri pătrați. Având în vedere că în fiecare casă locuiesc în medie 2,67 de copii, bătrânul binefăcător va avea de vizitat aproximativ 75 de milioane de case, la o distanță medie de 2,62 kilometri, și va trebui să parcurgă aproximativ 196.340 de kilometri.

Pentru a parcurge această distanță în doar 24 de ore, Moș Crăciun ar trebui să zboare, cu tot cu reni și sanie, cu o viteză de 8.180.295,55 kilometri pe oră, de aproximativ 130 de ori mai mică decât viteza luminii sau cu 300 de milioane de metri pe secundă.

Pentru a reuși acest lucru, propune Silverberg, ar putea folosi ceea ce omul de știință numește "nori cu caracter relativ", ceea ce i-ar permite să întindă timpul ca un elastic, oferindu-i câteva luni pentru a livra toate pachetele, în timp ce pentru noi, muritorii de rând, ar dura doar câteva minute.

Dar Moș Crăciun ar putea decide să folosească mai multe sănii în același timp pentru a economisi timp. Dacă el ar folosi 750 de sănii, potrivit Popular Science, fiecare sanie ar trebui să se deplaseze cu aproximativ 128,75 kilometri pe oră, un scenariu mult mai realist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.