Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât durează recuperarea medicală în cazul unui AVC

Spitalul Sfântul Sava
Spitalul Sfantul Sava refacere fizioterapie kinetoterapie

În cazul unui accident vascular cerebral (AVC), adică atunci când din cauza spargerii sau blocării unui vas, creierul nu mai este irigat cu sânge, în doar câteva minute, celulele nervoase încep să moară, nemaifiind alimentate cu oxigen. Altfel spus, în câteva minute, creierul uită comenzile pe care le dădea, în mod normal, organismului. În funcție de zona din creier unde se produce AVC, sunt afectate membrele, trunchiul, vorbirea, vederea, înghițitul etc. Pentru revenirea pacienților la o viață cât de cât independentă, este nevoie uneori de ani de recuperare medicală.

La Spitalul Sfântul Sava, pacienții cu AVC pot fi recuperați medical în doar câteva săptămâni

La Spitalul de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative Sfântul Sava, din Pantelimon, se înregistrează numeroase cazuri de recuperare medicală după AVC, în chiar primele săptămâni de la internare.

Sunt foarte mulțumit de rezultatele obținute până acum. A progresat foarte mult în cele 3 săptămâni de când este aici. Vă mulțumesc pentru toate eforturile!”, scrie fiul unui pacient externat. La internare, în urma unui accident vascular cerebral ischemic, pacientul nu putea să-și coordoneze membrele și trunchiul. După trei săptămâni de recuperare medicală, pacientul se putea mobiliza singur, fără asistență.

content-image

Cum se explică succesul în recuperare medicală al Spitalului Sfântul Sava

Preluând modelul marilor clinici din străinătate, Spitalul Sfântul Sava s-a dotat cu echipamente de recuperare medicală inovative, care nu se regăsesc în alte spitale românești. Cu aceste echipamente, care pot fi aduse la patul bolnavului chiar din secția de ATI, adică la câteva ore după operație, recuperarea medicală pasivă începe foarte repede după intervenția chirurgicală cerebrală.

În secția de monitorizare a funcțiilor vitale în regim de terapie intensivă, cu 18 paturi dotate cu monitoare ATI și instalație de oxigen, personalul de specialitate începe recuperarea medicală timpurie. În această secție, se continuă tratamentul și monitorizarea funcțiilor vitale într-un mod similar cu secția ATI din spitalul de neurochirurgie unde pacientul a fost operat, dar este dublat de recuperare medicală pasivă. Astfel, nu se mai pierde timpul atât de prețios în recuperarea medicală, așa cum se întâmplă, de regulă, în spitale, când se așteaptă mai întâi o îmbunătățire a stării pacientului și abia apoi se începe recuperarea medicală.

content-image

Recuperarea medicală timpurie, chiar de la ATI, grăbește salvarea pacienților cu AVC

Montate chiar la patul pacientului, echipamentele medicale inovative funcționează prin impulsuri electrice și nu supun pacientul la niciun fel de efort, stimulează creierul acestuia să dea comenzi membrelor care au fost afectate în urma AVC. Astfel, pacientul începe să fie recuperat chiar de când acesta nu poate conștientiza ce mișcări trebuie să facă pentru a reînvăța creierul să dea comenzi funcționale. Or, acest tip de terapie este esențial într-o recuperare medicală de succes. După ce pacientul este apt pentru a începe kinetoterapia și fizioterapia la sală, recuperarea medicală este intensificată prin masaj terapeutic, exerciții fizice, logopedie, psihologie, terapii specifice de recuperare medicală, a căror intensitate și frecvență este stabilită de specialiști.

Spitalul Sfântul Sava deține cele mai performante aparate și cea mai numeroasă echipă specializată în kinetoterapie și fizioterapie, ceea ce explică și obținerea celor mai bune rezultate dovedite în recuperare medicală.

content-image

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.