Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât și cum pariază românii?

ruletă

Afacerea cu pariuri sportive este una in continua expansiune, indeosebi dupa re-reglementarea sectorului in 2015, cand si casele de pariuri online au intrat, practic, in legalitate. Dezvoltarea sectorului a fost posibila prin implicarea unui numar mare de investitori, dar si prin dezvoltarea dispozitivelor mobile, care au permis jucatorilor sa parieze de oriunde si oricand.

Se estimeaza ca peste un milion de romani plaseaza in mod regulat pariuri sportive, 90% dintre acestia fiind barbati. Estimarea pare corecta in conditiile in care incasarile in industria jocurilor de noroc au depasit suma de 1 miliard de euro. Este de vazut modul in care ordonanta care a instituit taxa pe viciu va afecta evolutia acesteia in urmatorul an.

Studiile asupra pietei din Romania au evidentiat faptul ca romanul este, in general, un parior pe sume mici, si, implicit, realizeaza castiguri mici. Unele estimari avanseaza suma de de 5 ron ca miza medie pentru pariurile romanilor.Totusi, piata din Romania este una atractiva, motiv pentru care anual apar noi jucatori. Dupa unele surse, 70-80% din incasarile agentiilor de pariuri merg catre premiile acordate jucatorilor, din restul obtinandu-se profitul, bineinteles dupa ce se scad taxele platite la stat si banii de salarii si chirii. In jur de 85% dintre pariurile plasate de romani sunt pe meciuri din fotbal, urmat de tenis si hochei.

Liga 1 este campionatul cel mai pariat in Romania, atat ca pariuri antepost, cat si ca pariuri pre-meci sau live. Pe undeva este si normal, daca tinem cont ca fiecare parior este si fan al unei echipe. Emotiile urmaririi unui meci de fotbal cresc daca ai si un pariu pe acel meci. Popularitatea Ligii 1 se vede si din numarul de variante de pariere pe care casele de pariuri online le pun la dispozitia jucatorilor (peste 200). Pe de alta parte, si informatiile despre aceste meciuri sunt mai usor de obtinut. Romanii nu pariaza ,,in orb”. Ei culeg informatii din ziarele de sport, dar si de pe site-urile de analiza si predictii sportive. Aici, in cadrul rubricii de ponturi-pariuri, ei afla informatii de ultima ora despre conditiile de joc, jucatorii accidentati, echipele de start, implicatiile confruntarii, si primesc ponturile cele mai probabile.

Campionatele interne de fotbal sunt printre competitiile preferate de pariorii romani. Serie A ramane in topul preferintelor ,deoarece aici joaca mai multi fotbalisti romani, urmata fiind de Premier League si La Liga. O crestere semnificativa a numarului de pariuri se inregistreaza atunci cand sunt  competitii europene (Champions League sau Europa League) si competitii internationale (campionate mondiale sau europene).  Aceasta crestere este facilitata si de numarul mare de promotii lansate in timpul acestor intreceri de casele de pariuri online.

Cresterea calitatii vietii in Romania este urmata si de cresterea mizei medii a pariurilor, dar si de cresterea ofertei. In ultimul timp a crescut numarul jucatorilor care pariaza pe cursele de cai, cursele de caini, loterii si eSports. Jocul entuziasmant al echipei de handbal a Romaniei a dus si la o crestere a numarului de pariuri pe handbal in timpul Campionatului European de handbal feminin care s-a desfasurat in Franta in prima jumatate a lunii decembrie. Practic, cresterea popularitatii unui sport  duce si la cresterea numarului de pariuri pe acel sport. Pe aceste trenduri se bazeaza si casele de pariuri atunci cand isi stabilesc politicile de viitor.

Indiferent de cat de mult pariaza romanii, se observa clar ca fac acest lucru dupa ce se documenteaza temeinic . Se explica astfel popularitatea de care se bucura site-urile de analiza si pronosticuri sportive de top. Acestea ii ajuta sa aleaga casele de pariuri care se preteaza cel mai bine strategiilor alese, sa gestioneze bugetul de pariuri si le furnizeaza cele mai probabile ponturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.