Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Cherecheș a dat România în judecată. Motivul pentru care fostul primar a luat acestă decizie

Inquam Photos / Cornel Putan
Catalin Chereches

Cătălin Cherecheș a dat România în judecată la CEDO pentru că i s-ar fi încălcat dreptul la un proces echitabil. Marți dimineață, el a dat o declarație prin videoconferință în procesul de la instanța supremă în care cere mutarea unui proces al lui la o altă instanță.

Avocatul lui Cătălin Cherecheș a anunțat că a depus deja o cerere la CEDO pentru că clientului său i s-ar fi încălcat dreptul la un proces echitabil.

„Cererea este înregistrată la CEDO, este o informație în premieră, există deja înregistrată o cauză Cherecheș contra România la Curtea Drepturilor Omului. Va fi prezentată în curând public, e o chestiune doar de câteva zile”, a declarat Răzvan Doseanu, avocatul lui Cherecheș.

Cherecheș vrea să mute procesul la o altă curte de apel

La procesul de azi de la instanța supremă, Cherecheș a dat prin videoconferință o declarație de la Penitenciarul Rahova unde este încarcerat după extrădare.

„Doamnă președinte, sunt condamnat definitiv și nu există grabă în soluționarea cauzei și vă rog cu tot respectul să beneficiez de judecata unei alte instanțe care să fie compatibilă. Am toată încrederea că îmi veți da șansa”, a declarat Cherecheș, informează digi24.

Este prima oară când vorbește în fața judecătorilor români după ce a fost extrădat din Germania

Cherecheș încearcă să mute procesul în care contestă condamnarea la cinci ani de închisoare la o altă curte de apel din România.

În prezent, această cerere se judecă la Curtea de Apel Cluj, aceeași instanță care a decis condmanarea lui definitivă în noiembrie.

Principalul motiv invocat e că unul dintre judecătorii care au decis condamnarea și care lucrează în continuare la acea instanță este și implicat în dosarul socrilor lui Cherecheș, judecați pentru că ar fi încercat să îi cumpere acestuia achitarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.