Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Cîrstoveanu, despre heliportul de la Spitalul Marie Curie: Acum termină partea de management. Este o casă pe spital care se ocupă de management

elicopter heliport spitalul universitar bucuresti

Medicul Cătălin Cîrstoveanu, şeful secţiei ATI nou-născuţi de la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti, a afirmat, în legătură cu proiectul heliportului, că acum se finalizează partea de management şi a explicat că este vorba de o ”casă pe spital”, care se ocupă de managementul heliportului şi care are multe utilităţi, potrivit news.ro.

Cătălin Cîrstoveanu a fost întrebat, joi, la Medika TV, despre proiectul heliportului de la ”Marie Curie”.
“Am primit un boost după o perioadă de întrerupere în care nu înţelegeam de ce s-a întrerupt. Înţeleg şi colegii mei, să îţi troncăne tot timpul pe tavanul spitalului, când ai pacienţi, să dea cu picamărul, să caute fierul beton. A fost o perioadă foarte grea. Acum sunt la lucru, termină partea de management, este o casă pe spital care se ocupă de managementul heliportului, cu multe utilităţi acolo. O să şi angajăm pentru că Ministerul Sănătăţii spune că el suportă financiar cheltuielile legate de managementul heliportului, ceea ce este foarte important pentru noi”, a explicat Cătălin Cîrstoveanu.
El a precizat că deocamdată nu este nimeni angajat la heliport.
“Nu este angajat nimeni, este un manager de heliport şi cu pompierii locali. Ei vor fi angajaţi probabil cu contract acolo. Asta se va face. Ei spun că termină repede. Este un manager la orice decolare şi orice aterizare. (...) Pentru noi este simplu, avem toate utilajele. Avem camerele puse acolo. Noi suntem pregătiţi, liftul este pregătit, este un lift nou, special dedicat pentru acest lucru”, a adăugat Cătălin Cîrstoveanu.
El a mai fost întrebat de ce este importat ca Spitalul ”Marie Curie” să aibă heliport.
“Noi am plecat de la un deces. Un elicopter a aterizat la Bănesa şi pacientul de la Băneasa a fost preluat de o ambulanţă. Ştiam că pacientul este foarte critic şi eram mai mulţi doctori care aşteptam să vină pacientul. A murit în salvare fiind cu medicul pe telefon, a murit în braţele lui pe ambulanţă, fără să poată să îi facă ceva. Şi ne-am gândit, un sfert de oră mai devreme era o viaţă. Există şi astfel de situaţii”, a povestit Cătălin Cîrstoveanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.