Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Cristache (PMP): Propun scutirea de impozite a donatorilor de plasmă imună pentru tratarea bolnavilor infectaţi cu SARS – CoV2

facebook.com
Catalin Cristache

Vicepreşedintele PMP Cătălin Cristache va iniţia un proiect de lege privind modificarea Codului Fiscal în vederea scutirii de plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor de sănătate pe o perioadă de trei ani pentru persoanele vindecate de Covid19 care aleg să doneze plasmă imună pentru tratarea românilor infectaţi cu virusul SARS-CoV2.

Iniţiativa deputatului Mişcării Populare vine în contextul aprobării de către Ministerul Sănătăţii a transferului de plasmă cu anticorpi în tratamentul pacienților critici care au Covid19 şi a semnalărilor publice cum că numărul donatorilor este foarte scăzut prin comparaţie cu necesarul.

„Sunt convins că românii care au trecut prin acest coşmar al infectării cu coronavirus şi au fost declaraţi vindecaţi nu vor să mai audă de spitale o bună perioadă de timp. Realitatea obiectivă este însă că sângele lor poate salva vieţi. Ca atare, statul trebuie să recurgă la mijloace legale de stimulare pentru a-i convinge să doneze plasma lor cu anticorpi pentru a-i salva pe alţii. O soluţie este să li se acorde anumite facilităţi fiscale – cum ar fi suspendarea plăţii impozitului pe venitul global şi a contribuţiilor pentru sănătate pe o perioadă de trei ani pentru a fi motivaţi să se înscrie în acest program”, a declarat preşedintele PMP Galaţi, deputatul Cătălin Cristache.

Citește și: Augustin Zegrean are SOLUȚIA pentru a putea fi MENȚINUTE restricțiile după 15 mai: 'O să mă înjure tot poporul român'

O asemenea abordare curativă cum este transfuzia cu plasma imună este folosită cu semne extrem de încurajatoare la nivelul majorităţii ţărilor Uniunii Europene şi în Statele Unite ale Americii. Primele teste arată o îmbunătăţire a ratei de supravieţuire a persoanelor aflate în stare critică şi de grăbire a vindecării în cazul persoanelor afectate moderat de boală.

„Sunt peste 7.000 de români care au fost declaraţi vindecaţi de coronavirus – aproape jumătate din numărul celor infectaţi. În acest context, putem construi o bază solidă de donare de plasmă imună. Totul este să găsim mecanismul potrivit pentru a-i determina pe cei care s-au vindecat să ajute. Or, în lipsa unor stimulente, rezultatele apelurilor publice nu sunt cele mai fericite – la un moment dat, presa raporta că există 12 persoane care au decis să doneze plasmă. O măsură precum scutirea de anumite taxe şi impozite poate să ajute”, a afirmat Cătălin Cristache.

Donatorii de sânge din diversele zone ale ţării sunt şi în sistemul actual recompensaţi prin acordarea unor zile de concediu, a unor bonuri valorice şi beneficiază de analize medicale gratuite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.