Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Drulă anunță că un proiect ținut la sertar ani de zile face primii pași către realizare: 'Licitația, una pe model nou'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Cătălin Drulă

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat miercuri licitația pentru proiectul tehnic al autostrăzii Brașov-Făgăraș, în lungime de 48 de kilometri.

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat că proiectul ținut la sertar ani de zile face primii pași către realizare: a fost lansată licitația pentru documentația tehnică a autostrăzii.

Sectorul care face parte din Autostrada Transilvania și are o lungime de 48 de kilometri este scos la licitație pentru completarea studiului de fezabilitate și pentru elaborarea proiectului tehnic.

„Licitația este una , în care CNAIR primește la final întreaga documentație tehnică, iar la momentul la care va fi organizată licitația pentru construire, lucrările vor putea începe imediat, fără blocaje, cu toate exproprierile făcute și fără surprize în teren”, susține Cătălin Drulă.

Vânt puternic și ninsori abundente în Grecia - MAE avertizează turiștii români

Acesta spune că un exemplu bun în acest sens este Autostrada Moldovei, A7, la care, în luna mai, va fi lansată licitația pentru construirea primului sector, apoi, cu decalaj de circa două luni, licitațiile pentru celelalte sectoare.

Potrivit acestuia, CNAIR a finalizat noul model de caiet de sarcini pentru licitații, iar autostrada Brașov - Făgăraș este prima care beneficiază de această reformă.

Printre avantajele noului caiet de sarcini se numără termene realiste pentru realizarea activităților, corelarea obiectivelor naționale și europene cu cele locale prin implicarea autorităților locale ca stakeholderi în proiect, uniformizarea documentației tehnice, dar și a celei contractuale, plăți intermediare definite corect și corelate cu graficul de realizare a proiectului.

De asemenea, ministrul Transporturilor a anunțat că studiul de fezabilitate pentru sectorul de autostradă Sibiu-Făgăraș a fost finalizat, iar acordul de mediu va fi emis la sfârșitul lui aprilie. „Apoi lansăm licitația pentru construirea (proiectare + execuție) acestui tronson”, a mai transmis Cătălin Drulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.