Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Drulă, despre susținerea lui Cristi Danileț la șefia CCR: 'Am avut o discuție prealabilă. Cei de la PSD şi PNL ar putea să-l susţină'

Preşedintele USR Cătălin Drulă a reafirmat dumnică, la emisiunea Insider Politic difuzată la Prima TV, susţinerea USR pentru fostul judecător Cristi Dănileţ pentru un post de judecător la Curtea Constituţională. El consideră că PNL şi PSD ar putea să susţină acelaşi candidat.

„Noi am discutat în Biroul Naţional încă de luni despre o posibilă propunere pe care să i-o facem domnului Dănileţ în sensul ăsta. Deci nu a fost ca umare a faptului că a scris pe Facebook. Am avut o discuţie prealabilă. Noi avem datoria să propunem pentru orice post din statul român alternative credibile şi cred că domnul Danileţ, prin activitatea pe care a avut-o, o să vedem cu ce variante vin cu cei de la PNL -PSD, dar, în mod normal, ca nişte politicieni responsabili, care vor să avem oameni cât mai competenţi, integri la CCR, ar putea să-l susţină pe domnul Danileţ”, a afirmat Cătălin Drulă duminică, la Prima Tv.
Liderul USR a comentat şi informaţiile conform cărora procurorul Bogdan Licu ar fi susţinut de coaliţia de Guvernare pentru un mandat de judecător constituţional.
„Cred că e bine ca oamenii să vadă că noi l-am propus pe Dănileţ şi de cealaltă parte este Bogdan Licu. E clar cam unde merg în zona de Curte Constituţională care să nu deranjeze mediul politic. Mă bazez pe anumite performanţe anterioare ale dumnealui”, a adăugat Drulă.
Trei posturi vor deveni vacante în acest an, urmând a-şi încheia mandatele preşedintele CCR, Valer Dorneanu (numit de Camera Deputaţilor), şi judecătorii Mona Pivniceru (numătă de Senat) şi Daniel Morar (numit de preşedinte).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.