Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Drulă, furtunos: 'Îi cer premierului Ciucă şi celor doi lideri ai coaliţiei să nu le tremure genunchii şi să meargă după banii rusești'

Cătălin Drulă, preşedintele interimar al USR, a declarat luni că România trebuie să susţină cererea Poloniei de a interzice şi bloca orice comerţ cu Rusia prin porturi sau pe căi terestre şi a criticat faptul că navele ruseşti continuă să sosească în Portul Constanţa, iar statul român nu face nimic.

„Vă dau un exemplu: o navă sub pavilion rusesc de peste 5.000 de tone a venit chiar ieri din Rusia, a intrat în Portul Constanţa. Mai aşteaptă o navă, tot sub pavilion rusesc. Navele ruseşti continuă să sosească în Portul Constanţa şi statul român nu face nimic. Trebuie blocate aceste nave şi acest comerţ cu ruşii”, a spus Drulă, la Parlament, conform news.ro.
Liderul USR a menţionat că ”acele sancţiuni dispuse şi la nivel european şi de Statele Unite acum trebuie implementate, cum fac americanii: trebuie mers pe firul banilor şi loviţi oligarhii şi ticăloşii ăştia, care susţin războiul din Ucraina”, ori ”statul român s-ar putea să cam ezite acolo pentru că sunt mulţi din oamenii din clădirea asta, din politicienii de aici, care sunt legaţi de aceşti bani din Rusia”.
”Îi cer premierului Ciucă şi celor doi lideri ai coaliţiei, lui Cîţu şi Ciolacu, să nu le tremure genunchii şi să meargă după banii ruseşti din România, că deocamdată o fac doar prin declaraţii”, a declarat Cătălin Drulă.
Cătălin Drulă a reamintit că USR a depus o serie de proiecte de legi în Parlament, în beneficiul refugiaţilor ucraineni, prin care solicită în procedură în urgenţă: scutirea de taxe pentru obţinerea permiselor de muncă şi vize, facilitarea angajării refugiaţilor,  facilitarea transporturilor de medicamente de către ONG-uri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.