Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Drulă l-a pârât pe Marcel Ciolacu la Comisia Europeană: Guvernul încalcă angajamentele aferente procedurii de deficit excesiv

USR
Catalin Drula

Guvernul Ciolacu continuă să ignore recomandările din cadrul procedurii de deficit excesiv și nevoia de predictibilitate fiscală, afirmă liderul USR, Cătălin Drulă, într-o scrisoare scrisoare trimisă comisarilor europeni pentru Justiție și Economie, Didier Reynders, respectiv Paolo Gentiloni, scrie Mediafax.

Președintele USR afirmă că Guvernul Ciolacu „nu are nicio intenție de a scădea cheltuielile publice ale statului, pentru a reduce deficitul, și preferă în schimb să mărească taxele peste noapte”.

„Guvernul a distrus bugetul țării, a încălcat orice normă și regulă de prudență în cheltuirea banului public. Modificările la buget nu se mai fac în mod transparent, printr-o lege de rectificare bugetară, ci printr-un mecanism opac, folosind fondul de rezervă al Guvernului, care ar trebui să fie folosit doar pentru urgențe și situații neprevăzute. 8 miliarde de lei au fost alocați prin fondul de rezervă, de la o valoare inițială a acestui fond de 0,7 miliarde. Au crescut deci de 11 ori fondul de rezervă și de aici, premierul Ciolacu, prin nu mai puțin de 51 de hotărâri de guvern, ocolește Constituția și Parlamentul și dă bani cui vrea, guvernând România pe persoană fizică”, a declarat Cătălin Drulă, președintele USR.

USR treansmite că deficitul bugetar al României a ajuns la 3,55% din PIB la sfârșitul lunii septembrie, cu 1% mai mult decât în luna precedentă, iar deficitul bugetar estimat pentru acest an depășește 6,6% din PIB, cu 50% mai mult decât cifra de 4,4%, prevăzută ca țintă de deficit prin legea bugetului pe 2023 și recomandată de asemenea de Consiliul UE prin procedura de deficit excesiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.