Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Drulă lovește în coaliţia PSD-PNL: Ne bagă creşteri de taxe şi impozit progresiv. Nici gând să scadă cheltuielile statului, să elimine pensiile speciale

Preşedintele interimar al USR Cătălin Drulă a afirmat că PSD şi PNL vor să crească taxele şi să introducă impozitul progresiv, în contextul în care au crescut deja preţurile. El a mai spus că cei din coaliţia de guvernare nu au de gând să elimine pensiile speciale sau „să înceteze să tot creeze instituţii şi sinecuri” ori „să ducă pe profit companiile de stat”, anunță news.ro.

„Ce poate produce guvernarea militaro-socialistă? După explozia preţurilor, acum ne bagă creşteri de taxe şi impozit progresiv. Nici gând să scadă cheltuielile statului. Să elimine pensiile speciale cu super-majoritatea lor. Să înceteze să tot creeze instituţii şi sinecuri. Să ducă pe profit companiile de stat”, a scris Cătălin Drulă, marţi pe Facebook.

Liderul interimar al USR a adăugat că „încă o dată se dovedeşte că PNL e un partid etatist care nu mai are nicio legătură cu cel care a introdus cota unică acum 18 ani”.

„USR este singurul partid căruia îi pasă de banul public şi de eficienţa statului. Singurul partid cu adevărat liberal”, a completat Drulă.

Liderul PSD Marcel Ciolacu s-a întâlnit, în această după-amiază, la ora 15.00, la Palatul Victoria, cu premierul Nicolae Ciucă. Însoţit de ministrul de Finanţe, preşedintele PSD vrea să îi prezinte premierului propunerile PSD privind introducerea impozitului progresiv, începând de anul viitor, au precizat surse politice pentru News.ro.

O astfel de măsură trebuie să aibă acordul coaliţiei şi ar urma să fie aprobată până la 1 iunie, urmând să se aplice de la 1 ianuarie 2023.

În schimb, ministrul Cercetării şi Digitalizării, Sebastian Burduja a declarat, marţi la Parlament, despre intenţia PSD de a introduce impozitul progresiv, de la 1 ianuarie 2023, că el nu a asistat la astfel de discuţii şi că PNL ţine foarte mult la cota unică. În plus, ministrul a amintit că Guvernul României şi-a asumat să nu crească taxele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.