Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Drulă îl acuză pe Marcel Ciolacu: 'A dat o ordonanţă ca în 2023 să nu se mai respecte legea responsabilităţii fiscal-bugetare privind salariile la stat'

Catalin Drula

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, afirmă joi că premierul Marcel Ciolacu "a dat liber să nu se mai respecte prevederile legii responsabilităţii fiscal-bugetare privind salariile de stat", printr-o ordonanță adoptată săptămâna trecută de Guvern, conform Agerpres.

"Continuă creşterile de cheltuieli la stat. Marcel Ciolacu a dat o ordonanţă ca în 2023 să nu se mai respecte legea responsabilităţii fiscal-bugetare privind salariile la stat. În 2010, în precedenta criză financiară, sub presiunea FMI, România a adoptat o lege-cheie a banului public: Legea Responsabilităţii Fiscal-Bugetare nr. 69/2010. Această lege conţine reguli şi obligaţii privind cheltuirea banului public care ar fi trebuit să ne asigure că România nu va mai ajunge vreodată cu bugetul ţării în groapă, sau "incapacitate de plată", cum spunea ieri Marcel Boloş, ministrul Finanţelor. Printre altele, sunt prevederi stricte privind încadrarea în limitele de cheltuieli de personal (salarii) - articolul 18. Pentru 2023, prin Ordonanţa 32 dată pe 24 august, Ciolacu a dat liber să nu fie respectate aceste prevederi", scrie Drulă pe pagina de Facebook.

Potrivit liderului USR, reducerea de cheltuieli este "doar pe vorbe". "Pe fapte, acestea cresc, la fel cum vrea Marcel Ciolacu să crească şi taxele", a afirmat Drulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.