Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Drulă: Micul mare secret de la Metrorex este că o gașcă închisă nu iese din cuvântul lui Ion Rădoi

LOGO_Metrorex

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a spus luni la Antena 3 că Metrorex este condus de o „gașcă închisă” care nu iese din cuvântul liderului sindical Ion Rădoi.

Citește și: DECIZIE - Primele SPORURI care se TAIE în sistemul bugetar în 2021: Anunțul lui Ludovic Orban / VIDEO

„Cum sa cresti cu 18% salariile intr-un an cand ai pierdere de 126 de milioane lei pentru ca nu ai incasat din bilete si abonamente din moment ce in pandemie oamenii au circulat mai putin? Macar ramai pe loc daca nu strangi cureaua. Impotriva a ce protesteaza? E crima de lezmajestate? Micul mare secret de la Metrorex este ca e o gasca inchisa si se rotesc oameni din acelasi grup, nu ies din cuvantul lui Radoi”, a spus ministrul.

Șeful sindicatului Metrorex, Ion Rădoi, a reacționat dur la Antena 3 după ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a făcut acuzații grave despre „famigliile” de la sindicat care ar avea afaceri cu compania la care lucrează.

Aberatii pe care le spune toata ziua. Drulică ăsta l-a pus tatal lui care e mare ofiter SIE, DIE, nu stiu, la una din marile directii, l-a pus acolo, l-a cocotat. Ce cauta ăsta acolo cand nu se nascuse cand eu eram la metrou? Ce vorbeste asta de metrou? Nu trebuie luat in seama. Sa se duca acasa, in treaba lui”, a declarat Ion Rădoi, luni, la Antena 3.

Ministrul Cătălin Drulă susține că sindicaliștii de la Metrorex au afaceri cu compania la care lucrează și anunță că va lua măsuri după finalizarea anchetei Corpului de Control.

„În mandatul Corpului de Control, este trecută în mod explicit și verificarea contractelor dintre Metrorex și firma Sindomet Servcom SRL. Firma este deținută în proporție de 100% de Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM), al cărui președinte este domnul Ion Rădoi. Sindomet Servcom SRL a avut două contracte cu Metrorex: unul pentru spațiile comerciale (expirat în 2018) prin care firma încasa 75% și Metrorex doar 25% din valorificarea acestora. Și un contract pentru spațiile de publicitate (expirat din 2019), din care Sindomet încasa 53%, iar Metrorex doar 47% (...) Pentru context, firma Sindomet Servcom SRL a avut, în 2019, o cifră de afaceri de 7.981.344 lei și un profit de 6.197.855 lei, conform datelor publice disponibile”, a povestit Cătălin Drulă pe Facebook.

Ministrul Transporturilor mai spune că firma sindicaliștilor deține un complex turistic la Bușteni, care oferă reducere de 99% pentru angajații Metrorex. Reducerea este suportată de compania Metrorex, precizează ministrul.

Totodată, Cătălin Drulă dezvăluie faptul că salariile angajaților Metrorex au crescut în urma unor discuții între sindicaliști.

„Negocierea avantajelor și privilegiilor pe care și le-au dobândit prin Contractul Colectiv de Muncă și pentru care plătesc toți românii subvenționarea metroului, trebuie să aibă în centrul atenției călătorul, nu nababul de sindicat. Din concluziile preliminare ale anchetei Corpului de Control aflăm că, la negocierea CCM de anul trecut, când s-au majorat salariile cu 18%, 10 din cei 15 membri din comisia de negociere constituită la nivelul administrației Metrorex erau membri de sindicat. Practic, sindicatul Metrorex a negociat salarii mai mari în plină pandemie cu sine însuși”, a mai anunțat Cătălin Drulă, pe Facebook.

Ministrul mai declară că anul trecut, la Metrorex câștigul mediu brut lunar per salariat a fost de 9.901 lei. În propunerea de buget de venituri și cheltuieli pentru 2021, Metrorex are estimat un câștig mediu brut lunar per salariat de 12.739 de lei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.