Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Drulă profețește: Legea privind pensiile speciale ale parlamentarilor va pica la CCR/ Video

usr.ro
Catalin-Drula

Liderul USR, Cătălin Drulă, susține că varianta promovată de PSD și PNL pentru tăierea pensiilor speciale ale parlamentarilor, are prevederi care le vor permite judecătorilor Curții Constituționale să trântească proiectul.

„Domnule președinte al Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, vă ascultam înmărmurit mai devreme. Domnule premier, Marcel Ciolacu, președinte al PSD și un susținător al pensiilor speciale, sunteți cel care a semnat în 2015 legea de introducere. Sunteți cei - că aici aveți o responsabilitate împărțită - care ați blocat proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale timp de un an și două luni.

Proiectul nostru, cu exact același conținut ca cel pe care îl votăm astăzi, a fost depus în 6 mai 2022. Ceea ce ați făcut a fost să permiteți acestor pensii să mai fie plătite încă un an și două luni.

Am făcut un calcul - erați la o masă, recent, cu domnii Adrian Năstase, Tăriceanu, Văcăroiu, Florin Georgescu – ne-au mai costat de atunci 600.000 de lei pensiile acestor domni pentru că nu ați vrut să votăm proiectul USR.

În timpul în care vorbim, la Senat stă blocat, în Comisia juridică, de aproape doi ani de zile, proiectul de abrogare a unei noi categorii de pensii speciale, cele ale primarilor.

Domnule Ciolacu, din păcate pentru dumneavoastră și din fericire pentru țara asta, oamenii vă vor judeca după fapte, nu după vorbe. Iar faptele arată că blocați sistematic eliminarea pensiilor speciale, că ați copiat proiectul USR și ați servit niște mingi celor de la CCR ca poate să fie declarat neconstituțional ceea ce votăm astăzi. Oricum, vorbim despre 700 de beneficiari de pensii speciale. Celelalte 210.000 de pensii speciale - precum cea a domnului Ciucă, care va fi salvată în plenul care urmează peste o oră -rămân în vigoare.

Din fericire pentru țara asta, nu o să puteți să-i faceți pe oameni din vorbe. Și faptele, și anume că sunteți o clasă politică care a introdus aceste pensii speciale, noi categorii de pensii speciale încontinuu și susțineți privilegiile în dauna corectitudinii, pentru acest lucru veți primi nota de plată la vot.”, a spus Cătălin Drulă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.