Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Drulă (USR): 'Reducerea TVA se vedea imediat în prețul combustibilului. Ei au inventat o schemă complicată'

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, consideră că soluţia adoptată de Guvern pentru reducerea temporară a preţului plătit de consumatorul final pentru carburanţi este "foarte complicată, foarte târziu şi cu impact foarte mic".

"Am înţeles că în loc să aplice o soluţie simplă, pe care noi le-o tot punem pe masă de vreo şase luni deja, adică reducerea TVA - asta era o chestiune care se vedea imediat, mecanic, în preţ – au inventat o schemă complicată, opţională, dacă vor să se conformeze cei care vând carburant în această schemă e în întregime opţional (...). E o chestiune anti-economică, până la urmă. Au făcut-o foarte complicată, foarte târziu şi cu impact foarte mic şi, până la urmă, mă întreb dacă economic pentru o astfel de benzinărie nu este să reducă partea lor de 25, dar să nu mai meargă după cei 25 de bani ai statului care înseamnă să ţii bani blocaţi, să te supui unui mecanism care vine cu tot felul de pedepse dacă cumva consideră ei că eşti speculant şi aşa mai departe", a afirmat Cătălin Drulă, joi seară, la Euronews România, informează News.ro.

El a precizat că reducerea TVA propusă de mai multe luni de USR ar fi avut ca impact scăderea preţurilor la carburanţi cu un leu.

El a reclamat că autorităţile susţin un sistem care colectează bani mai mulţi la buget "pentru a hrăni, de fapt un sistem enorm, nereformat”.

Fostul ministru al Transporturilor a spus că "există locuri” în sistemul public de unde pot fi "tăiate cheltuieli”, iar economiile la bugetul de stat pot fi făcute dacă se vrea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.