Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Drulă: 'Reparăm RUȘINEA NAȚIONALĂ. Schimbăm viteza la reabilitarea unuia dintre cele mai proaste drumuri pe care românii îşi rup maşinile'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Catalin Drula

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat vineri că se "schimbă viteza" la reabilitarea unuia dintre cele mai proaste drumuri pe care românii îşi rup maşinile, DN68A Margina - Holdea, ruta de ocolire a bucăţii lipsă din A1 Sibiu - Nădlac. Pe cei mai afectaţi 5,3 km, "care arată acum ca după bombardament", carosabilul să fie refăcut complet, inclusiv fundaţia, iar pe alţi 5 km pe care nu sunt probleme la fundaţie se va aşterne covor asfaltic.

"REPARĂM RUŞINEA NAŢIONALĂ DE PE DN68A + ANUNŢ DESPRE A1 MARGINA - HOLDEA. De luni, schimbăm viteza la reabilitarea unuia dintre cele mai proaste drumuri pe care românii îşi rup maşinile - DN68A Margina - Holdea, ruta de ocolire a bucăţii lipsă din A1 Sibiu - Nădlac. Până acum, acest drum extrem de aglomerat a fost peticit şi reparat superficial. Planul este ca, pe cei mai afectaţi 5,3 km care arată acum ca după bombardament, carosabilul să fie refăcut complet, inclusiv fundaţia. Vorbim despre refacerea acesteia până la un metru în profunzime cu balast, piatră spartă, geocompozit anti-fisură şi 3 straturi de asfalt. Pe alţi 5 km pe care nu sunt probleme la fundaţie se va aşterne covor asfaltic", scrie ministrul, pe Facebook, preluat de News.ro

Traficul pe secţiunea respectivă va fi restricţionat timp de 2 luni pentru vehiculele mai grele de 7,5 tone.

"Am luat această măsură pentru a putea implementa un grafic accelerat de lucrări", precizează Drulă.

În urma consultărilor dintre Ministerul Transporturilor, CNAIR şi transportatori, aceştia au agreat folosirea următoarelor rute alternative: A1 Nod Balinţ – A6 Lugoj – DN 6 Lugoj – DN 6 Caransebeş – DN 68 Caransebeş – DN 68 Haţeg – DN 66 Haţeg – DN 66 Simeria – A1 Simeria sau A1 Nădlac – A1 Arad - A11 Arad – DN 7 Arad – DN 7 Ilia – A1 Ilia.

"După finalizarea lucrărilor care pornesc pe 10 mai şi durează 2 luni, vom avea în sfârşit un DN68A decent. Dar asta nu e de ajuns: în paralel, îi dăm bice şi cu finalizarea „găurii” de 13 km din A1, între Margina şi Holdea - săptamâna viitoare vor fi depuse ofertele în cadrul licitaţiei pentru proiectare şi execuţie", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.