Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Drulă șterge pe jos cu Iohannis, după ce Tîlvăr a recunoscut că o dronă rusească a picat în România

USR
Catalin Drula

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că "a minţit" în legătură cu incidentele cu dispozitive ruseşti care au explodat la graniţa României.

"Au minţit timp de 2 zile. Ucraina a spus adevărul: drona rusească Shahed a explodat pe teritoriul României, în noaptea de 4 spre 5 septembrie. Iohannis, ieri: 'Nu a existat nicio piesă şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România.' Acesta este instinctul lor securistic. De acoperire. Băgare sub preş. Ruşinos şi scandalos pentru un şef de stat NATO", a declarat Cătălin Drulă, conform unui comunicat USR.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România cere autorităţilor explicaţii cu privire la apărarea anti-aeriană a României, în contextul atacurilor de la graniţă.

"De ce nu avem apărare anti-aeriană în timp ce la câteva sute de metri de pământul românesc sunt atacuri aeriene seară după seară? De ce Klaus Iohannis nu a declanşat imediat consultări cu aliaţii din NATO după ce pentru prima dată de la începutul războiului sunt dispozitive ruseşti care explodează pe teritoriu NATO. Ce fel de preşedinte este acesta care ascunde sub preş realitatea în loc să apere România?", afirmă Drulă.

Liderul USR acuză autorităţile că încearcă să "inducă confuzie" între atacurile de marţi seară de la Chilia şi drona care a explodat acum două zile la 40 km distanţă, lângă Plauru, peste Dunăre de oraşul Izmail.

Elemente care ar putea aparţine unei drone au fost descoperite în Deltă, iar provenienţa acestora va fi investigată, ministrul Apărării Naţionale se află la faţa locului, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spînu.

Ministrul Angel Tîlvăr, şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu şi şeful Forţelor Aeriene Române, Viorel Pană au fost la Ceatalchioi şi se îndreaptă spre Chilia Veche.

Potrivit lui Spînu, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, echipele MApN au descoperit elemente care ar putea fi resturi de dronă, dar o investigaţie se va defăşura, pentru a afla provenienţa dronelor. Purtătorul de cuvânt al MApN a subliniat că nu se poate face o legătură de cauzalitate între aceste resturi şi atacurile anterioare asupra ţintelor ucrainene de la graniţa cu România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.