Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Drulă: USR va depune moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor, Adrian Câciu

Inquam Photos/ George Călin
Catalin Drula

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunţat că partidul pe care îl va conduce va depune moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, anunță Agerpres.

"Depunem moţiune împotriva domnului Câciu. Îl chemăm în Parlament. Este unul dintre miniştrii dezastru ai acestei guvernări. Câţiva am schimbat până acum. Au spus-o chiar ei, nu numai noi. Ministrul Apărării recent acuza o montură useristă. Noi doar am expus incompetenţa unor personaje sau găunoşenia lor", a declarat Drulă, pentru Euronews.

Potrivit acestuia, creşterea economică este "într-o zonă foarte anemică", iar România se află "într-un trend de frânare a economiei". El a reproşat INS că ar fi oferit date inexacte privind creşterea economică.

"(Institutul Naţional de Statistică - n.r.) este în subordinea domnului Ciucă, a Guvernului României. La fel ca faimoasă Comisie de Strategii şi Prognoză - e celebră de pe vremea domnului Tăriceanu. Într-un moment similar, economia duduia în 2007. Cam ăsta e mesajul de la domnul Ciucă. Iată, coincidenţă tristă, tot un premier liberal. Şi acum economia duduie, când de fapt toţi analiştii, toţi economiştii serioşi, toate datele arată că oamenii trăiesc mai prost, că avem inflaţie mare, că economia frânează dedesubt", a spus Drulă.

Liderul USR consideră că ceea ce a făcut INS este "inacceptabil", duce pierderea încrederii investitorilor, dar reprezintă un pericol şi pentru democraţie.

"Din ce în ce mai multe instituţii din România se uită la big boss, se uită la şefu' şi dau semnalul într-o parte şi în alta. Este un pericol real pentru democraţia noastră, dar mai ales pentru economie. (...) Este inacceptabil. Cum să spui tu că ai pe două trimestre consecutive 5% şi revizuieşti: nu era 5%, era 1%. Acesta nu e un domeniu în care să spui că într-un joc de copii: 'oups, am greşit'. Pentru că se pierde încrederea investitorilor în economia românească. Un investitor îşi face planurile bazat pe cifre oficiale. (...) În 9 august există afirmaţia mea în care spun că această creştere economică este falsă şi se bazează pe cifre manipulate", a menţionat Drulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.