Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Ivan a depus plângere penală împotriva BEC și sesizări ce-i vizează pe Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă și pe alți candidați

ȘTIRIPESURSE.ro.
Catalin Ivan

Cătălin Ivan, candidatul ADN la alegerile prezidențiale, acuză prejudicii de imagine grave cauzate de acțiunile discriminatorii ale BEC și cere un tratament egal și legal. „Cei care au abuzat de funcția lor publică, membrii Biroului Electoral Central, să plătească pentru ilegalitățile comise!“.

Cătălin Ivan, candidatul Alternativei pentru Demnitate Națională la Președinția României, a depus astăzi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sesizări penale în oglindă cu cele deja înainte de Biroul Electoral Central împotriva tuturor contracandidaților care au beneficiat din partea instituției de un tratament preferențial în demersul de verificare în Justiție a listelor de semnături strânse pentru depunerea candidaturii. Totodată, o plângere penală este îndreptată și împotriva BEC pentru comiterea infracțiunilor de omitere a sesizării, abuz în serviciu, neglijență în serviciu și favorizarea făptuitorului. Sesizarea penală care îi privește pe Klaus Werner Iohannis (Preşedintele României), Viorica Vasilica Dăncilă (prim-ministru al Guvernului României), Theodor Paleologu, Mircea Diaconu, Kelemen Hunor (deputat în Parlamentul României), Ilie-Dan Barna și Ramona-Ioana Bruynseels se referă la infracțiunile de uz de fals și fals în declarații.

Citește și: Informații despre starea de sănătate a Tamarei Buciuceanu Botez! Cum se simte actrița

Cătălin Ivan atrage atenția în documentul depus la Parchetul instanței supreme asupra faptului că în cazul tuturor candidaților validați în cursa electorală au fost consemnate de către BEC în procesele verbale nereguli privitoare la listele de semnături depuse. „Deşi aceste nereguli au fost constatate pentru toţi candidaţii, fiind emise decizii în acest sens ce se regăsesc pe site-ul Biroului Electoral Central, doar pentru o parte dintre ei organul emitent a sesizat organele de cercetare penală cu privire la aceste nereguli, făptuitorii din plângerea pendinte fiind exceptaţi, conducând astfel la o vădită discriminare între candidaţi“, se arată în sesizarea penală.

Candidatul ADN precizează că acțiunea discriminatorie a BEC a cauzat o imixtiune a acestei instituții în procesul electoral și „a indus în conștiința publică impresia neadevărată a unei fraude de proporții, motivul fiind acela de a influența rezultatul alegerilor“. Cătălin Ivan mai scrie în sesizare că „membrii Biroului Electoral Central au procedat de o manieră abuzivă și, au pus într-o poziție de inferioritate față de aceștia toți ceilalți contracandidați și au săvârșit infracțiunea de abuz în serviciu. Membrii Biroului Electoral Central și-au manifestat în modalitățile expuse anterior intenția de împiedica exercitarea dreptului de a fi ales, infracțiune prevăzută și sancționată de art.385 Cod Penal.“.

Citește și: Marius Budăi iese la rampă! Ce se întâmplă, de fapt, cu cele 400.000 de concedieri

Cătălin Ivan solicită organelor de cercetare penală să oblige BEC să transmită spre verificare listele conținând semnăturile susținătorilor și a dosarelor conținând documentele de ale candidaților Klaus Werner Iohannis, Viorica Vasilica Dăncilă, Theodor Paleologu, Mircea Diaconu, Kelemen Hunor, Ilie-Dan Barna și Ramona-Ioana Bruynseels. De asemenea, cere protejarea probelor pentru a nu fi distruse sau alternate.

„Avem o decizie a Curții Constituționale care spune negru pe alb că Biroul Electoral Central și-a încălcat legea de funcționare atunci când a respins una dintre candidaturi pe același temei pentru care a închis ochii la mulți alți candidați, intervenind brutal în procesul electoral. Ceea ce a urmat din partea BEC a constituit un act de răzbunare, călcând în picioare legea și Constituția țării. Nu pot asista pasiv la acțiunile a ceea ce am numit «oculta parlamentară», cea care folosește toate pârghiile pe care le are la îndemână (numirile în BEC, desemnarea de reprezentanți în secțiile de votare, decontarea de cheltuieli uriașe de campanie din bani publici) pentru a fura dreptul românilor la alegeri libere. Gestul de a depune în nume personal această sesizare penală nu este un act de răzbunare, ci este un demers în oglindă care îi privește pe candidații împotriva cărora BEC-ul nu s-a îndreptate în Justiție. Ori suntem toți vinovați, ori nici unul, să ne spună Justiția acest lucru. Îmi doresc normalitatea: un tratament egal și legal, vreau ca toate listele de semnături ale tuturor candidaților să fie verificate cu celeritate, iar cei care au abuzat de funcția lor publică, membrii Biroului Electoral Central, să plătească pentru ilegalitățile comise“, încheie Cătălin Ivan.

Citește și: Lovitură pentru TVR! Tribunalul București a luat decizia! Contractul cu Dragoș Pătraru a fost reziliat ABUZIV .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.