Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Ivan, candidat la prezidențiale: 'INS confirmă că România va dispărea în anul 2080. Dezastrul demografic trebuie oprit astăzi, prin măsuri ferme'

catalin ivan

Cătălin Ivan, candidatul ADN – Alternativa pentru Demnitate Națională – la Președinția României, consideră că cele mai recente date ale Institutului Național de Statistică privind declinul demografic nu fac decât să confirme una dintre temele sale principale de campanie – aceea că, în lipsa unor măsuri ferme, până la sfârșitul acestui secol românii nu vor mai exista în interiorul actualelor granițe. Emigrația masivă, sporul demografic negativ, precum și lipsa oricăror măsuri de încurajare a natalității conturează un tablou sumbru pentru România de mâine, iar tema nu apare în prim-planul nici unui alt candidat la Președinția României, dar nici în strategiile de securitate națională sau în programele de guvernare.

Citește și: Olguța Vasilescu reacționează după ce Cozmin Gușă a intrat în PSD:’Nu mă simt confortabil’

Conform INS, „fenomenul de îmbătrânire demografică s-a accentuat, populaţia vârstnică de 65 ani şi peste depăşind cu 471.000 persoane populaţia tânără de 0-14 ani (3702 mii faţă de 3231 mii persoane).(...) Procesul de îmbătrânire demografică s-a accentuat comparativ cu 1 iulie 2018, remarcându-se o scădere uşoară a ponderii persoanelor tinere (0-14 ani) şi în acelaşi timp o creştere (de 0,3 puncte procentuale) a ponderii populaţiei vârstnice (de 65 ani şi peste)“, precizează sursa citată.

„Astăzi România îndeplinește absolut toate criteriile unei populații aflate pe cale de dispariție. După unii, 2080 este anul în care România nu va mai exista ca țară cu populație românească. După alții, până la sfârșitul acestui secol. Statistic vorbind, nepoții noștri vor fi ultimii români, pentru că în această țară nu se vor mai naște români“, declară Cătălin Ivan.

Candidatul ADN identifică printre motivele dezastrului demografic din România o serie de factori, precum „faptul că pleacă populația activă și tinerii noștri aleg să se mute în străinătate și să nu se mai întoarcă niciodată în țară; că la o mie de nașteri în România avem cel puțin o mie de avorturi. Este catastrofal pentru viitorul nostru ca țară! Astăzi în România nu mai este încurajată deloc căsătoria. Tinerii astăzi nu se mai căsătoresc, nu au nici un sprijin, iar un copil dacă apare este un chin pentru tinerii părinți, în nici un caz o bucurie, pentru că din din punct de vedere financiar nu au cum să îl susțină la școală, să îl crească sănătos, să îi ofere absolut tot ce are nevoie!“.

Citește și: Florin Cîțu a făcut declarații- Ce se va întâmpla cu majorarea pensiilor

Cătălin Ivan reamintește că la momentul în care România prindea viață, după Unirea Principatelor Române, în interiorul granițelor țării „se nășteau mai mulți copii decât s-au născut anul trecut în toată România mare pe care o știm astăzi!“.

„Criza demografică este o adevărată problemă care ține de siguranța noastră națională, una pe care nimeni din actuala clasă politică nici nu vrea să o discute, cu atât mai puțin să îi găsească rezolvare. Este motivul pentru care ADN pune în centrul preocupării sale familia și dorește ca, în viitor, să determine o schimbare fundamentală de percepție asupra necesității sprijinirii tinerelor familii de a rămâne în țară pentru a trăi decent aici, în interiorul granițelor, și de a-și crește copiii în România“, încheie Cătălin Ivan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.