Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Ivan: Iohannis și Dăncilă umilesc tinerii absolvenți de medicină și își bat joc de o investiție a statului de 2,4 miliarde de lei!

ȘTIRIPESURSE.ro.
Catalin Ivan

„Amânarea examenului de rezidențiat amenință viitorul a aproape 6000 de tineri și arată România ca un stat eșuat, un teritoriu al luptelor politice iraționale care distrug la propriu vieți. Tinerii absolvenți, alături de părinții lor, sunt călcați în picioare de politicieni mărunți, cu o pregătire mediocră, fără viziune și fără scrupule. În plus, deja sute de absolvenți au părăsit țara fără să mai aștepte examenul, în vreme ce pentru școlarizarea acestei promoții statul român a cheltuit de la Buget o sumă de aproximativ 2,4 miliarde de lei!“, spune Cătălin Ivan.

Cătălin Ivan, candidatul ADN – Alternativa pentru Demnitate Națională la Președinția României, face un apel la Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, președinte și premier încă în funcție, să aplice legea și deciziile Curții Constituționale, astfel încât examenul de rezidențiat să se poată desfășura în cel mai scurt timp. Ivan reamintește faptul că, atât președintele Iohannis, cât și premierul Dăncilă, ignoră decizia Curții Constituționale care îi obliga, pe de o parte, la numirea miniștrilor interimari în Guvernul României, iar pe de alta la prezentarea Guvernului în Parlament pentru un vot care să confirme sau infirme majoritatea. „Deținătorii celor mai importante funcții în statul român se comportă de parcă ei ar fi legea și statul de drept în România, iar motivarea deciziei CCR pare pentru aceștia literatură pură. Aceasta este o subminare a intereselor naționale și o atitudine de Lumea A Treia în fața prevederilor constituționale în vigoare!“, a explicat Cătălin Ivan.

„Tinerii medici și familiile acestora sunt revoltați pe bună dreptate! Demnitatea miilor de absolvenți de medicină este călcată în picioare dintr-un calcul cinic electoral! «Miuța» politică dintre Iohannis și Dăncilă riscă să lase țara fără cadre medicale competente și condamnă românii la lipsa unor servicii medicale de calitate. În acest moment, tinerii care au muncit din greu ani de zile pentru a absolvi unele dintre cele mai dificile studii din sistemul universitar, cele de medicină, alături de părinții lor, care au investit energie, emoție și au făcut sacrificii financiare de dragul copiilor lor studenți la medicină, sunt călcați în picioare de politicieni mărunți, cu o pregătire mediocră, fără viziune și fără scrupule!“, a declarat candidatul ADN la Președinția României.

Cătălin Ivan consideră că, după ce va fi rezolvată această criză, va trebui lansată o dezbatere națională privind utilitatea și modul de desfășurare a acestui examen de rezidențiat, „o invenție pur românească pe care nu o regăsim nicăieri în Europa“. În opinia sa, „acest rezidențiat nu este astăzi altceva decât o făcătură pentru a toci demnitatea viitorilor medici! Cunoaștem cu toții promiscuitatea în care se zbate sistemul românesc, unde statutul de «medic rezident» sau «medic în devenire» este folosit pentru a mai rupe niște ani din viața medicilor. Totuși, atâta vreme cât legea îi obligă pe absolvenți să dea examenul de rezidențiat, acesta trebuie să se desfășoare la timp, nu atunci când catadicsesc să se pună de acord politicieni mărunți de pe Dâmbovița!“, încheie Cătălin Ivan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.