Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Ivan sancționează derapajele ministrului austriac de externe

Catalin Ivan - stirileprotv.ro

Europarlamentarul Cătălin Ivan ia atitudine vizavi de declarațiile discriminatorii ale lui Sebastian Kurtz, ministrul austriac de externe. Europarlamentarul român a trimis două scrisori către ministrul austriac responsabil de declarațiile discriminatoare și către Martin Shultz, Președintele Parlamentului European.

Reamintim că ministrul austriac de externe, Sebastian Kurtz a afirmat la un post de televiziune austriac faptul că dorește o reformă a sistemului de asigurări sociale considerând, cu referire directă la copiii muncitorilor români din Austria, că plățile sunt exagerate pentru acești copii și dorind o plafonare a acestor drepturi sociale la nivelul țării de origine. Aceasta în pofida faptului că toate tratatele europene garantează libera circulație a forței de muncă cu toate drepturile sociale adiacente.

În scrisoarea adresată direct ministrului Kurtz, Cătălin Ivan i-a reamintit că „un copil ai cărui părinți lucrează și plătesc taxe într-o țară membră a Uniunii Europene are aceleași drepturi ca oricare alt copil din țara respectivă, indiferent de naționalitate”. Europarlamentarul român i-a atras atenția ministrului austriac de faptul că „nerespectarea acestor principii fundamentale ale Uniunii Europene cade sub incidența legilor comunitare și orice abuz din aria serviciilor sociale este sancționat”.

Fiind vorba despre declarații care implică consecințe în întreaga Uniune Europeană, europarlamentarul Cătălin Ivan a specificat în scrisoarea adresată Președintelui Parlamentului European, Martin Shultz, că „din moment ce Parlamentul European este singurul for ales direct de toți cetățenii Uniunii Europene, este de datoria noastră să apărăm drepturile asumate ale cetățenilor europeni și să condamnăm astfel de declarații (precum cele ale ministrului austriac de externe – n.a.) care afectează procesul egalizării și integrării europene depline ale tuturor statelor membre”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.