Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Concluziile anchetei MAI după accidentul din 2 Mai: Șoferul drogat avea în portieră un joint parțial consumat și pastile de bromazepam

evz
matei vlad pascu

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu (PNL), prezintă la ora transmiterii acestei știri, la sediul ministerului, concluziile Corpului de Control privind accidentul de la 2 Mai, în care doi tineri au murit loviţi de o mașină condusă de șofer drogat:

- La data de 18 august 2023, ora 21.40, faptuitorul aflat la volan a fost oprit in trafic in municipiul Constanta, raportul constata si sustine ca la acest moment au fost incalcate norme care stabilesc ca trebuia aplicata sanctiunea contraventionala pentru lipsa semnului de incepator, soferul avand o vechime mai mica de un an, plus ridicarea placutelor de inmatriculare.

- La 19 august 2023, la orele 00.40 s-a receptionat un apel 112 in care se faceau mentiune cu privire la modalitatea neobisnuita in care era condus un autoturism pe drumurile publice

- La 19 august, la ora 02.32 a fost depistat in trafic in Vama Veche, de catre o patrula in care se aflau un agent de politie, un plutonier, plus un plutonier adjuvant, autoturismul dat in consemn. In acel moment agentul de politie a incalcat prevederi legale pentru ca nu a ridicat placutele de inmatriculare, de asemenea era obligat sa conduca soferul la o unitate medicala pentru a prelua mostre biologice daca soferul nu a putut sa il supuna unor teste privind consumul de substante psihoactive.

- In urma activitatii politienesti descrise mai sus, un agent si un plutonier au gasit in portiera stanga-fata un pachet de tigari in care se gasea o tigara confectionata artizal si partial consumata cu specific de cannabis si un blister cu 4 comprimate de bromazepam.

- In jurul orei 03.00 ofiterul de politie a solicitat sprijin pentru testare alcoolemie, rezultatul a fost negativ, dar a solicitat dispecerului sprijin pentru un aparat drugtest, iar dispecerul a spus ca nu are. La acest moment nu a raportat conducerii politiei municipale imposibilitatea testarii drugtest a conducatorului auto.

- In jurul orei 04.30 soferul a parasit sediul politiei Vama Veche. La ara 05.21 a fost receptionat apelul prin care s-a semnalat accidentul rutier

Multiple droguri consumate

Doi tineri au murit şi alţi trei au fost răniţi după ce Vlad Pascu, în vârstă de 19 ani şi aflat sub influenţa drogurilor, i-a lovit cu maşina, în localitatea 2 Mai.

Anterior, tânărul fusese oprit de poliţie, în maşina sa fiind găsite substanţe psihoactive, însă el a fost testat pentru consum de alcool, fiind lăsat să plece cu asproximativ o oră înainte de producerea accidentului.

Un adjunct al şefului IPJ Constanţa, şeful Poliţiei Rutiere Constanţa, şeful Poliţiei municipiului Mangalia şi şeful Poliţiei Vama Veche au fost eliberaţi din funcţie, însă nu şi şeful IPJ Constanţa. De asemenea, pentru trei poliţişti – doi subofiţeri şi un ofiţer – a fost depusă plângere penală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.