Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Predoiu, acuzații BOMBĂ în Parlament: anchetele SIIJ au vizat magistrații care l-au criticat pe Tudorel Toader

Octav Ganea/ Inquam Photos
Catalin Predoiu

Cătălin Predoiu a spus, la audierea din Parlament, că poate accepta că unele dosare penale cu magistrați au fost lăsate în nelucrare fără soluții, însă a observat că activitatea Secției de anchetare a magistraților i-a vizat chiar pe cei care au criticat reformele fostului ministru Tudorel Toader, conform Mediafax.

„Sunt gata să accept că unele - nu toate - dosare de anchetă privind magistrații au stat prea mult deschise fără soluții. Dar știu că Secția Specială a luat în colimator exact pe magistrații care au criticat reforma Toader (Tudorel Toader, fost ministru al Justiției, n.r.) din legislația justiției, știu că deschiderea de către Secția Specială a unui dosar penal, ignorând imunitarea diplomatică e o probă certă de neprofesionalism a procurorului de caz”, a spus Cătălin Predoiu.

Citește și: Traian Berbeceanu a EXPLODAT la adresa șefilor numiți politic din Poliție , după ce un luptător de la trupele speciale ale IPJ Alba a MURIT subit

Ministrul desemnat al Justiției a mai vorbit și despre retragerea apelurilor din unele dosare, la cererea Secției de anchetare a magistraților.

„După cum cererea degrabă a dosarului - să spunem - „T” (Tel Drum, in care e anchetat LiviuDragnea, n.r) de la DNA și tretragerea unor apeluri a unor cazuri de corupție cu implicații politice a fost un turnesol care a ridicat cel puțin dubii, dacă nu vicierea, din fașă, a acțiunii Secției Speciale”, a spus Predoiu.

Acesta a mai spus că propune să nu mai fie permis, prin vot, „sustragerea din fața justiției”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.