Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Predoiu, aproape de a treia descălecare la Ministerul Justiției - Se pregătește de câteva săptămâni (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
catalin predoiu

După două mandate controversate la Ministerul Justiției, deputatul PNL Cătălin Predoiu se pregătește de o revenire în funcția de ministru, de această dată în Cabinetul Ciucă.

Potrivit unor surse din domeniul justiției, Predoiu se pregătește deja de câteva săptămâni de revenirea la Ministerul Justiției. Deputatul se arăta sigur că va reveni în funcția de ministru după demiterea lui Stelian Ion.

Cătălin Predoiu și-ar fi contactat foștii colaboratori încă de acum două săptămâni. Pe lista celor contactați se află și magistrați care au mai fost în trecut detașați la Ministerul Justiției.

O revenire a lui Predoiu nu ar fi o surpriză, având în vedere relația bună pe care acesta o are cu președintele Iohannis. După tentativa USR de preluare a controlului asupra procurorilor, cu mâna lui Stelian Ion, Iohannis acordă o importanță deosebită Ministerului Justiției. De altfel, Predoiu are deja experiență în selectarea „oamenilor potriviți” pentru conducerea parchetelor, în 2020 reușind să pună în scenă o adevărată contraselecție pentru funcțiile de procuror general, procuror șef DNA și procuror șef DIICOT.

Nici primul mandat al lui Predoiu la Ministerul Justiției (2008-2012) nu a fost unul fericit. De numele acestuia se leagă noile coduri, în special Codul Penal și Codul de Procedură Penală, ciuruite ulterior de Curtea Constituțională. Predoiu a fost ministrul care a desemnat pe Laura Codruța Kovesi pentru al doilea mandat de procuror general, în ciuda unui prim mandat catastrofal și a unui aviz negativ din partea CSM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.