Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Predoiu, după decizia CCR pe amenzi: Conţine numeroase fracturi logice

Guvern
catalin predoiu

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, spune că decizia de miercuri a CCR privind amenzile cuprinde „fracturi logice”. El a precizat că ordonanţa 1/1999 e inatacabilă, însă este neconstituţională OUG care a modificat primul act normativ.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, spune că decizia CCR privind amenzile date în starea de urgenţă are fracturi logice.

„Faptul că acest cadru normativ cu privire la starea de urgenţă comportă şi discuţii şi modificări, inclusiv în lumina sau în umbra deciziei Curţii Constituţionale de ieri (miercuri-n.r.), comportă modificări pentru că într-adevăr este baza unei ordonanţe adoptate în 1999, tot într-o criză socială, şi care nu mai corespunde deloc cu situaţia cu care ne confruntăm în prezent. (…) Eu nu am spus gratuit <în umbra deciziei CCR>, pentru că e şi normal să o invocăm în discuţia de astăzi. Ea conţine numeroase fracturi logice, inclusiv cu privire la critica făcută decretelor prezidenţiale de declarare a stării de urgenţă”, a spus Cătălin Predoiu.

Ministrul a atras atenţia că Ordonanţa 1 din 1999 nu poate fi declarată neconstituţională în lumina noului cadru constituţional apărut după adoptarea ordonanţei din 2004.

„Dar, pe de altă parte, constată neconstituţionalitatea ordonanţei care a modificat Ordonanţa 1 din 1999, ordonanţă din 2020. (...) Nu mai poţi după aceea să te duci să critici decretul prezidenţial care excede acelui cadru normativ”, mai spune Predoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.