Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Predoiu, la audierea în comisia de specialitate din Parlament: Asociaţiile nu pot fi asimilate cu noţiunea de magistraţi

Facebook
catalin predoiu

Cătălin Predoiu a spus, la audierea în comisia de specialitate din Parlament, că asociaţiile de magistraţi nu pot fi „asimilate cu noţiunea de magistraţi”, în contextul în care patru asociații de magistrați au pledat pentru necesitatea SIIJ, anun'[ MEDIAFAX.

Predoiu a spus că sunt asociaţii de magistraţi care nu vor desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, însă numărul membrilor unei asociaţii este incert, de aceea nu pot fi luate în calcul punctele lor de vedere.

Citește și: Ultimă oră! Un alt ministru a primit aviz negativ

„Am tot respectul pentru asociaţii, pentru membrii lor, dar fără supărare, nu pot fi asimilate cu noţiunea de magistraţi. Nu ştim câţi membri au asociaţiile. Unii spun mai mult, alţii mai puţini. Dacă vrem să vorbim despre magistraţi, putem să vorbim despre consultarea pe care a făcut-o Ministerul Justiţiei cu toate instanţele - acolo, da, putem să vorbim despre magistraţi”, a spus Cătălin Predoiu.

Potrivit ministrului interimar, Ministerul Justiţiei a întrebat parchetele şi instanţele din ţară dacă vor sau nu desfiinţarea SIIJ.

„Aproape 90% dintre răspunsurile din parchete şi 70 % din cele din instanţe au cerut desfiinţare acestei structuri”, a mai spus Predoiu.

Citește și: Lovitură pentru PSD! CCR întoarce Ordonanța de Urgență a Guvernului Dăncilă .

În urma audierii din Parlament, Cătălin Predoiu a fost avizat negativ pentru portofoliul Ministerului Justiţiei.

Patru asociații de judecători și procurori - AMR, AJADO, UNJR şi AMR – au susținut că raportul MCV din 2029 trebuie refăcut, deoarece nu face referire la abuzurile din justiție. În întâlnirile cu experții Comisiei Europene, magistrații au pledat și pentru necesitatea SIIJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.