Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Predoiu: Libertatea se câştigă şi se păstrează cu eforturi continue, cu inteligenţă şi curaj, uneori chiar şi prin sacrificii

Inquam Photos/ Octav Ganea
Catalin Predoiu

Recursul la tradiţia intelectuală, culturală, religioasă, alături de principiile şi valorile pe care s-a articulat România ca stat modern, naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil trebuie să rămână temelia pe care să construim viitorul ţării noastre, afirmă vicepremierul Cătălin Predoi, ministru al Afacerilor Interne, sâmbătă, de Ziua Imnului Naţional, potrivit Agerpres.

El a transmis un mesaj în care arată că "Deşteaptă-te, române!" a fost pe buzele românilor în momente istorice importante, de la Revoluţia din 1848, prin conflictele mondiale şi, în continuare, după Revoluţia din 1989, ca un îndemn la unitate, la deşteptare naţională, la luptă pentru apărarea fiinţei naţionale.

"Pentru generaţiile actuale mesajul imnului naţional rămâne acelaşi: un îndemn la unitate şi solidaritate, la responsabilitate şi patriotism, un strigăt peste veacuri de la înaintaşii care au contribuit la făurirea României către noi, cei care avem responsabilitatea consolidării acestui stat. Este important să ne asumăm faptul că libertatea se câştigă şi se păstrează cu eforturi continue, cu inteligenţă şi curaj, uneori chiar şi prin sacrificii. Recursul la tradiţia intelectuală, culturală, religioasă, alături de principiile şi valorile pe care s-a articulat România ca stat modern, naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil trebuie să rămână temelia pe care să construim viitorul ţării noastre", precizează vicepremierul.

Cătălin Predoiu îndeamnă "la "deşteptare", la seriozitate şi rigurozitate în tot ceea ce facem, la asumarea inteligentă a responsabilităţilor în nume propriu sau colectiv, la respect pentru Legea şi oamenii care s-au pus în slujba ei".

"Am încredere că, astfel, România, pe parcursul ei firesc, european şi euroatlantic va contribui la stabilitatea regională şi securitatea colectivă. Aşadar "Deşteaptă-te române!" şi nu uita "Deviza-i libertate şi scopul ei preasfânt"!", a transmis ministrul Afacerilor Interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.