Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Predoiu: Ruşine, domnule ministru Iordache! Ruşine, domnule Dragnea!

catalin predoiu

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu le-a transmis ministrului Justiţiei, Florin Iordache, şi preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, că ar trebui să le fie ruşine, în contextul în care Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală şi un proiect de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate. "Ruşine, dle ministru Iordache! Ruşine, dle Dragnea! Votul din decembrie nu vă permite bătaia de joc la adresa intereselor pe termen lung ale naţiunii!", a scris Predoiu, marţi, pe Facebook.

El se declară revoltat de deciziile adoptate şi cere demisia Guvernului. "E revoltător ce au făcut în această noapte Dragnea şi Iordache. Încerc să-mi depăşesc indignarea şi să trag câteva concluzii: 1) Guvernul PSD a desfiinţat ideea de lege, legiferând pentru spălarea fărădelegii; protestul civic în forme paşnice e moral întemeiat; 2) Iordache ilustrează cea mai josnică postură a unui ministru de Justiţie, servind hoţia făptuită; 3) Guvernul PSD a întors România din mersul ei către democraţie şi integritate şi a aşezat-o pe un curs al unui aranjament politico-mafiot de tipul America de Sud - anii '70; acest curs trebuie oprit de o coaliţie largă între societatea civilă şi opoziţia pro-justiţie; 4) Anticorupţia din România s-a dovedit a fi fost prea blândă. Cer demisia Guvernului Grindeanu, Guvernul Ruşinii, Guvernul Hoţilor, Guvernul lui Dragnea! Cer oamenilor oneşti din PSD să facă ceva, să nu se lase târâţi în cea mai neagră pagină a istoriei recente de un brigand politic care-i conduce şi valetul sau ministru al in-justiţiei!", afirmă prim-vicepreşedintele PNL.

Predoiu solicită Guvernului să retragă ordonanţa şi să nu o publice în Monitorul Oficial. "E singura cale prin care se poate opri catastrofa declanşată de ordonanţă", spune el. Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, o serie de acte normative referitoare la modificarea şi completarea Codurilor penale, la graţierea unor pedepse şi la măsuri educative privative de libertate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.