Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul tăios al lui Cătălin Predoiu pentru ministrul Justiției: 'Funcția nu îți garantează că deții adevărul absolut'

Octav Ganea/ Inquam Photos
Catalin Predoiu

Fostul ministru PNL al Justiției, Cătălin Predoiu, îi transmite actualului titular, Stelian Ion (USR), că ridicarea MCV ar fi fost posibilă anul acesta.

„Noi ar fi trebuit până la ora asta să fi avut aprobat în Parlament proiectul pentru desființarea SIIJ și proiectele privind refacerea legilor justiției. Ar fi fost fezabilă ridicarea MCV, sau cel puțin un anunț făcut de Comisia Europeană, dacă aceste două obiective ar fi fost îndeplinite”, a spus Cătălin Predoiu la Digi24.

„Când se va întâmplă acest lucru? Depinde doar de minister și de Parlament. Nu se poate finaliza de la sine dacă nimeni nu face nimic, e un obiectiv care nu va fi atins. Nu vreau să fiu greșit înțeles, eu nu dau sfaturi nimănui și nu fac recomandări de pe poziția ex catedra, nimic nu oprește că partidele din coaliție să se alinieze viziunii ministrului, dar ministrul trebuie să vină să explice, să convingă. Iar dacă acest lucru nu e posibil, să discute, să negocieze, să facă un compromis rezonabil care nu compromite, cu privire la soluțiile tehnice, pentru că în măsură în care vezi că ceilalți parteneri au obiecții cu argumente și de ordin juridic, și de ordin politic, și de ordin moral, atunci poate e bine să te întrebi dacă nu ceilalți au dreptate. Nu îți garantează funcția publică faptul că deții adevărul absolut”, a mai spus Predoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.